16,751    7    1  

Lån til kjøp av tomt

 11     0
er det flere som syntes det er vanskelig å få lånt til tomt?
Har prøvd lenge nå men får beskjed om at det ikke går, men venter på et nytt svar fra dnb i morra. Spennende å se hva de sier, selvom henne sa det gikk i orden nårjeg var på møte hos henne.

Hvordan er det å få lån i husbanken? tenkte å høre med de om vi får lån til tomta, og blir klare for å bygge.
En stor drøm vi har hatt lenge nå så håper det ordner seg snart. Hørt flere slite med banken om tomtelån og byggelån... det skal ikke være lett. Merkelig når et hus koster masse å kjøpe nytt også..

   #1
 257     Sunnmøre     0
jeg har nettopp kjøpt tomt gjennom DNB uten at det var problemer, og skal til med byggelån også nå. sitter bare å venter på at byggelånskontrolløren som DNB krever, skal gjennomgå budsjettet mitt for unødvendige overraskelser som jeg selv ikke har tenkt på.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 11     0
fikk beskjed om at dnb ikke ga ut tomtelån egentlig jeg. bare jeg som har kommet borti feil bankperson da.. Sad
   #3
 234     1
Vi fikk tilbud om tomtelån og byggelån i DNB og danskebank. Har du tilstrekkelig lønn og egenkapital, så er det ingen problem.
  (trådstarter)
   #5
 11     0
når vi selger både leilighet og hus så sitter vi med ca 1,1 mill i egenkapital. Hjelper ikke stort det når banken ikke vil være med på laget. og med over 40,000 ut betalt hver mnd syntes jeg ikke det er så ille akkuart. Har kanskje noe med hvem man treffer i banken.. noen er mere villig til å hjelpe enn andre. Det har jeg selv erfart.
   #6
 257     Sunnmøre     0
Høres veldig rart ut, her må ligge noe annet bak hvis søknad blir avslått.

med 1.1 mill i egenkapital burde det ikke være problem med å få tomtelån.

med tomtelån må jo dere også lagt føringer for hus og slikt dere vil bygge, og sluttprisen må også være fornuftig, men dere nevner ingenting om dette. Hva koster tomten og eventuellt huset dere vil sette opp på.

min tomt kostet 430.000 kr, betalte 25% selv i EK, resten i lån, var unnagjort på telefon i løpet av et par minutter. Selv byggelån var tilsvarende.

Men jeg kan informere om at jeg har hatt den samme personlige rådgiveren i DNB i over 20 år, så om lojalitet spiller en rolle, samt at han er samme rådgiver for også mine foreldre i enda flere år.(Jeg har aldri bedt mine foreldre om å kauksjonere noe som helst for meg).

Signatur
   #7
 106     Hjemme     0
Er det noe banker har peiling på så er det økonomi.  Sier de nei, så har de nok en god grunn.  Tror ikke det er fordi de ønsker å være spesiellt vanskelig i forbindelse med tomtekjøp.