37 354    80    1  

erstokke: Dette må gjøres før jul - ekstrem oppussing

 1 011     Hosle     0
Min yngste sønn og samboeren hans overtok leilighet 2. november, og 15. november må de være ute av sin nåværende leilighet. Leiligheten er en fireroms på rundt 80 m2. I løpet av 2 uker bør det aller meste av følgende være gjort:

1. Fjerne gammel parkett
2. Rive vegg mellom stue og kjøkken
3. Rive gamle garderobeskap
4. Gi bort kjøkken etc på finn.no
5. Fjerne gamle dører
6. Bygge opp vegg mellom to soverom
7. Legge på ekstra gipsplater på noen vegger
8. Avrette gulv
9. Sparkle diverse sår og gipsplateskjøter på vegger og tak i hele leiligheten
10. Sette opp "veggfornyer" (fiberduk) på noen vegger
11. Male tak i hele leiligheten
12. Male vegger i hele leiligheten
13. Legge ny parkett i hele leiligheten
14. Sette opp nytt kjøkken
15. Sette inn nye dører
16. Enkel endring av bad

Alt arbeidet skal vi i familien gjøre selv - ved siden av full jobb. Det virker jo helt urealistisk, men på under en uke er vi ferdig med punktene 1 - 9. Det er mange som hjelper til, så vi føler oss litt "Amish". Eller god gammeldags dugnad som det også kalles.

Av det gjenstående blir sannsynligvis stue og kjøkken helt ferdig om en ukes tid, mens et par av soverommene må males etter innflytting. Dørene kan også ta litt tid, fordi det er gamle mål. De gamle dørene var 75cm brede, nå skal vi ha inn 80-dører.


Siste redigering: 7. november 2013 11:09:16 av erstokke

   #2
 1 806     Sør-Trøndelag     0
Kult Smile
Signatur
   #3
 584     Midt-Norge     0
Artig ide med timelapse :)

Jeg ville satt inn 90 cm dører når du først er i gang. I alle fall der det kan gjøres enkelt.
  (trådstarter)
   #4
 1 011     Hosle     0
Det blir en 90-dør inn til stua, men til soverommene blir det 80 pga veggkonstruksjonen, el-opplegg mm.
  (trådstarter)
   #5
 1 011     Hosle     0
Skapene er revet og alt avfallet er sendt til miljøstasjon. Ett av skapene med skyvedør beholdes og flyttes fra et soverom til gangen.
  (trådstarter)
   #6
 1 011     Hosle     0
Kjøkkenet var for fint til å kastes, så det ble gitt bort på finn.no. Det tok 5 minutter før en kar ringte og ville ha det. Han plukket det pent ned fra veggene. Så slapp vi både jobben og bortkjøringen.
Delprosjekt #4 - Kjøkken ut på finn.no - 80_1475850990.jpg - erstokke
   #7
 5 336     Tromsø     0
Folk er forskjellige, men etter å ha sett bilde av kjøkkenet: Den leiligheten så jo ut til å være i god stand. Ingenting som gjøres før jul. Jeg hadde flytta rett inn, og lagt et grønt gulvbelegg som matcher flisene til neste år en gang.  8)

Samtidig ser jeg av videoen at leiligheten er perfekt for å åpne mellom kjøkken og stue, det gir mer lys og romfølelse i stua. Lykke til videre. Er dere i rute?
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 1 011     Hosle     0
Jeg synes heller ikke leiligheten så verst ut, selv om alle småting ikke vises på bilder. Men folk har jo egne ønsker om hvordan ting skal være.

Det viktigste var å få åpnet opp mellom stue og kjøkken, og det ble virkelig bra. Begge disse rommene vender mot syd, så nå strømmer lyset mellom stue og kjøkken.

Kjøkkenet hadde gammelt korkbelegg og stua hadde gammel parkett - med høydeforskjell mellom kjøkken og stue. Så der måtte det gamle fjernes og ny parkett legges.

Og ja, vi er i rute! I går flyttet sønnen min og samboeren inn, fordi de må ut av den gamle leiligheten fredag. Skulle gjerne hatt en uke til med oppussing uten alle tingene i leiligheten.

I dag blir det montering av kjøkken med foringer etc. Sånn at skuffer etc kan settes inn. Det skal også bygges en kjøkkenøy der den gamle veggen var.

Det som gjenstår i tillegg til å gjøre ferdig kjøkkenet, er lister i hele leiligheten, nye dører, montering av skyvedørsgarderobe.  Samt en enklere ombygging av baderomsinnredning.
  (trådstarter)
   #9
 1 011     Hosle     0
Vi driver og monterer kjøkken. Det er det nye Ikea-kjøkkenet Metod, stil "Grytnäs" eller noe sånt. Opphengslistene på veggen var veldig greie å bruke.

Som forventet må det skjæres ut diverse i servantskapet mm. Så langt er skapene montert, og vi holder på med foringer, dekksider og slikt. Merker at farten avtar betraktelig når det kommer til slik pirk - hvor vi også må bruke tid på å tenke.
  (trådstarter)
   #10
 1 011     Hosle     0
Kjøkkenet begynner å ta form. Legg merke til veggen, som er i fargen "Mexico" fra Jotun.
Kjøkkenet tar form - kjk.jpg - erstokke