#31
 66     0
Tipper det var godt å få ferdig. :)

Kjenner oss igjen i søppel-opphoping. Har ikke henger eller hengerfeste, så vi må låne når vi skal ha noe kastet. Renholdsverket her har ikke akkurat gunstige åpningstider heller. Men nå har jeg bagasjerommet fullt av sekker som vi skal kvitte oss med etter jobb i dag. Smile

Ebe
   #32
 4 452     Vestlandet     0
Knallbra jobbing!  Smile :)

Ang garasjen. Du har to valg:

1. Kald garasje. Helst like kaldt som ute.
2. Varm garasje. Da trenger du god lufting og evt en avfukter i tillegg.
Signatur
  (trådstarter)
   #33
 1 806     Sør-Trøndelag     0
Jeg tenkte kald garasje, men nå har jeg jo isolert så blir vell noen grader fra bila.

Ellers har jeg fått levert søpla. Snøen forsvant fort, og jeg har hentet og båret inn den første pallen med flis. Den andre står i hengeren her på jobb. 10 pakker med pergo er båret inn på loftstua for "avklimatisering" :)

Hvis alt går etter planen så blir det flislegging av gangen i helga. Vet ikke hvor langt jeg kommer på en lørdag, men  blir jeg ferdig (eks fuging) så begynner jeg med pergoen på loftstua.

Sliter litt med motivasjonen, dels på grunn av den kjedelige oppgaven med å få båret ting rundt og opp og inn i huset, og dels på grunn av flislegginga - men må prøve å få tømt hodet og bare jobbe uten å tenke for mye på fremdriften.

I dag kommer det folk for å ta mål av kjøkkenet til benkeplate, så da er den ballen også i gang.
Signatur
Ebe
   #34
 4 452     Vestlandet     0
Manglende pågangsmot og energi kan vel samtlige her inne skrive under på  at dukker opp iblant. Jobb med musikk eller radioresepsjonen på radioen. Enkel, men meget effektivt for min del i alle fall.  Smile Det er bare å gnage seg igjennom det i "tunge" tider, så plutselig kommer lysten igjen :)

Vi har alle vært der! Lykke til! Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #35
 1 806     Sør-Trøndelag     0
Æsj... fikk en kink i ryggen i går som har blitt minimalt bedre til i dag - selv etter en tur hos kiropraktoren.

Dette er samme kinken jeg pleier å få to ganger i året, som gir seg etter en liten uke, men nå må jeg jo få inn flisa før i morgen!

Noen som har lite å gjøre en fredagskveld og kunne ha tenkt seg å båret et par tonn med flis? Wink Neida, skal nok få til dette selv.

Håper alt går etter planen, så vil gangen(hall'en?) være flislagt i morgen. Blir spennende å se om de ramondi-greiene fungerer. Skal forsøke å holde meg på maks mengde vann i flislimet for å få den mest mulig flytende, og benytte 10mm tannsparkel.
Signatur
  (trådstarter)
   #36
 1 806     Sør-Trøndelag     0
Da er jeg nesten ferdig med flisleggingen i vindfanget( ;D) vårt. Kom ganske sent i gang på lørdag, da madammen ønsket å male ferdig.

Kom ikke i gang før klokken halv to, og verktøyet var ikke ferdigvasket før halv to natt til søndag :o

Jeg startet med å legge ut langs midtlinja (uten å lime) slik at jeg fikk styrt inn første rad ved ytterdøra. Madammen ønsket jeg jeg absolutt skulle begynne der, slik at dersom vi gikk tom for flis, så ville ny flis fra annet parti bli lagt under trappa dersom det var noen forskjeller.

Flis ble deretter kappet opp til første rad, og lagt ut med 10mm tannsparkel og leveling system fra Ramondi. Jeg føler at 10mm var i minste laget til så store flis...

Selv om jeg benyttet maks vannmengde på flislimet kunne jeg ha tenkt meg en litt mer flytende masse når jeg benyttet disse kilene fra Ramondi. Uansett, fungerte OK, men dersom man forventer 100% resultat så tror jeg ikke det er mulig. Selv fliser som er laserskjært vil ha en svak krumming og er visst ikke til å unngå. Misforstå meg rett, det er absolutt akseptabelt, men dersom man virkelig kjenner etter kan man føle en antydning av høydeforskjell (<0.5mm). Selv med disse kilene mener jeg at jeg følte en slik forskjell i hjørnene...

Oppdaget også at selv om de "tingene" man fester kilene på er angitt til å være 1.5mm så ble det flere steder 2mm avstand mellom flisene. Om dette er på grunn av at det kommer litt flislim mellom eller hva vet jeg ikke, men neste gang så vil jeg nok benytte 2mm fliskryss i tillegg til de "tingene" slik at det blir jevnt over det hele. Jeg måtte halvveis ut i rommet korrigere på en liten forskyvning slik at linjen ble rett sidelengs.

Ellers så handlet jeg inn en vannsag fra jula som jeg skulle bruke og kaste. Da det var litt vrient å kappe vekk 5cm fra flisa, så gikk mye tid med på å kappe dette på saga. Og det var et stort problem at denne ikke ville stå i ro på gulvet. Kunne med fordel ha satt fast denne på et bord - men det gjorde jeg ikke. Saga flyttet seg til stadighet, og jeg måtte ofte stanse meg selv fra å destruere noe...

Sugekoppen er jeg glad for at jeg kjøpte inn. Denne var utrolig snedig å ha når man skulle legge ut flisene. Da fikk jeg lagt flisene rett ned - og jeg fikk til å ta løs flisene når jeg oppdaget at jeg hadde gjort en feil... noe jeg oppdaget på slaget kl. 00:00. På det ene bildet kan man se at én av flisene er noe mørkere enn de andre. Da oppdaget jeg at jeg hadde vært litt sløv når jeg bar inn flisene og hadde klart å plassere én pakke som skulle til badet oppe, sammen med flisa som skulle til gangen. Det er såpass liten forskjell på de at jeg ikke oppdaget dette før da. Det var tre flis jeg måtte ta opp, og det var såpass kort tid siden jeg hadde lagt de, at med sugekoppen kunne jeg trekke de rett opp.

Da jeg innså at klokka kom til å bli mye før jeg ble ferdig, besluttet jeg å vente med flisene inne i garderoben (til høyre). Da jeg hadde planlagt å legge gulvet på loftstua på søndag, kunne jeg like gjerne ta de resterende flisene da også.

Men slik ble det ikke. Det meldte seg et akutt behov for litt familietid, så da gikk søndagen med til det, og jeg rakk kun å kappe til flisene som skulle inn i garderoben, og jeg rakk verken å lime de fast eller begynne på gulvet på loftstua.

Heldigvis er disse oppgavene, samt fugingen noe jeg kan gjøre på kveldstid etter jobb, så da får jeg gjøre det denne uka.
PROSJEKT #10 - Flislegge gulvet på gangen. - 2013-11-30 14.13.43.jpg - stefanvh
PROSJEKT #10 - Flislegge gulvet på gangen. - 2013-11-30 15.26.04.jpg - stefanvh
PROSJEKT #10 - Flislegge gulvet på gangen. - 2013-11-30 19.02.07.jpg - stefanvh
PROSJEKT #10 - Flislegge gulvet på gangen. - 2013-12-01 00.00.31.jpg - stefanvh
PROSJEKT #10 - Flislegge gulvet på gangen. - 2013-12-01 01.06.40.jpg - stefanvh
PROSJEKT #10 - Flislegge gulvet på gangen. - 2013-12-01 21.20.35.jpg - stefanvh
PROSJEKT #10 - Flislegge gulvet på gangen. - Gang.png - stefanvh
Signatur
  (trådstarter)
   #37
 1 806     Sør-Trøndelag     0
På mandag ble de siste flisene lagt inne i garderoben i gangen, og på tirsdag ble halve gulvet fuget. Valgte å dele oppgaven over to dager da gulvet er 20m2 stort.

På onsdag ble den andre halvparten fuget, og jeg begynte så smått med gulvet på loftstua. Kom ca. halvveis der også, og tok resten i går kveld.

I dag får vi benkeplate så da måtte jeg gå over en siste gang og kontrollere kjøkkenet. Jeg målte at høydene var omtrent jevnt over det hele, og at føttene var godt festet og vekten fordelt jevnt. Vi har en kjøkkenøy som er forankret i - ingenting, så var greit at den sto rett.
stefanvh: Dette rekker jeg kanskje før jul - 2013-12-04 20.50.39.jpg - stefanvh
stefanvh: Dette rekker jeg kanskje før jul - 2013-12-04 20.51.29.jpg - stefanvh
stefanvh: Dette rekker jeg kanskje før jul - 2013-12-04 21.36.07.jpg - stefanvh
stefanvh: Dette rekker jeg kanskje før jul - 2013-12-04 22.27.26.jpg - stefanvh
stefanvh: Dette rekker jeg kanskje før jul - 2013-12-05 21.27.28.jpg - stefanvh
stefanvh: Dette rekker jeg kanskje før jul - 2013-12-05 22.37.08.jpg - stefanvh
Signatur

  (trådstarter)
   #38
 1 806     Sør-Trøndelag     0
En stund siden siste oppdatering, og har slitt med motivasjonen. Det er tungt å begynne med et nytt rom.

Har foret ned i gangen, der skyvedørsgarderoben skal være. Den er nå sparklet og pusset, og venter på at madammen skal få malt den slik at garderoben kan monteres.

På gjestebadet er takhøyttalerne montert og koblet til i teknisk rom mot en sonos connect amp. Dette gjorde jeg først, slik at jeg fikk musikk mens jeg jobbet Smile Først la jeg storflisa, og den lille skråen mellom nisjen og flisa, og deretter mosaikken dagen etter.

Deretter gikk jeg i gang med vaskerommet. Her kappet jeg opp all flisa før jeg begynte å lime, så la jeg meg ut av rommet etter hvert som jeg løftet opp og limet. Mosiakken skal jeg ta i dag. Må før øvrig huske å kjøpe nytt blad til vannsaga, da det var håpløst å kappe 60x60 flis med kutteren. Tror flisa er 10.5mm tykk og tror jeg fikk til å kutte første og siste flis med den  :'(

Fremgangsmåten var å fjerne to flis. Så fordelte jeg limet og skrapet den over hele området til den éne flisa, og over til området for den andre flisa. Så la jeg ned den første flisa, og løftet neste flis. Slik forflyttet jeg limet bortover gulvet.

Ble heldigvis avbrutt av Ivar en kveld, noe jeg egentlig var litt glad for  Wink
stefanvh: Dette rekker jeg kanskje før jul - 2013-12-10 20.49.58.jpg - stefanvh
stefanvh: Dette rekker jeg kanskje før jul - 2013-12-11 12.20.31.jpg - stefanvh
stefanvh: Dette rekker jeg kanskje før jul - 2013-12-11 16.16.01.jpg - stefanvh
stefanvh: Dette rekker jeg kanskje før jul - 2013-12-14 13.38.33.jpg - stefanvh
stefanvh: Dette rekker jeg kanskje før jul - 2013-12-15 11.17.17.jpg - stefanvh
stefanvh: Dette rekker jeg kanskje før jul - 2013-12-15 20.04.47.jpg - stefanvh
stefanvh: Dette rekker jeg kanskje før jul - 2013-12-15 22.28.19.jpg - stefanvh
Signatur