12,004    8    0  

Pepperstad: Pusse opp og male den gamle furutrappa fra 1985

 21     Vestby     0
God morgen!

Melder oss på i konkurransen "Dette rakk jeg før jul". Vi krysser fingrene for at vi blir ferdig til julaften med storinnrykk av familie og venner.
Planlegger å legge eikeparkett fra Lundbergs i trinnene, male hvitt forøvrig på vanger/rekkverk og ha et mørk brunt gelender. Da er det bare å begynne  :D
 
Signatur

   #2
 651     0
Kommer til å bli sååå fint!  Smile
Hadde samme planer for vår gamle trapp, men kom aldri så langt.
- Blir spennende å se ferdig resultat..det er vel i et sånt øyeblikk man lurer på hvorfor man ikke gjorde det før!  Wink :D

  (trådstarter)
   #3
 21     Vestby     0
Hei igjen!
Det har gått noen dager siden oppstart av trappeprosjektet. I følge den "bedre halvdelen i huset" har det skjedd ganske mye - men hun er litt bekymret for ferdigstilling før gjestene kommer på julaften.  :)

Status
[list type=decimal]

 • Nødvendige produkter er kjøpt inn fra den lokale Maxbo butikken. Der er det heldigvis mye fagkunnskap og de satte derfor opp en god pakke som grunnlag for arbeidet:
  Sliping: Trappen er lakkert og må da mattslipes for at grunning og maling skal feste seg. Valgene falt på Sliperull K120 for deretter K240 for jevn overflate
  Grunning: Her valgte "vi" Jotun Heftegrunn Universal. Selv om trappa har kvist fant vi det ikke nødvendig å bruke kvistlakk først. Det vil jo vise seg over tid om det var et godt valg  ???
  Maling: Valget ble Lady Supreme Finish 40 som etter 3 strøk er blitt blank og fin. Fargen på trappen ble Bomull 1453/S0502-Y som er samme farge som oftest brukes på dørblader og dørkarmer. 

 • Trepropper - Før slipingen begynte ble 90 stk tre propper løsnet og fjernet for å gjøre underlaget enklere å slipe og male. Det var ikke til å unngå at noen av disse ble ødelagt. Slike trepropper er ikke lagervare hos byggvarekjedene og alternativet med plastpropper i hvit var heller ikke særlig fristende. Trappen var i sin tid bestilt og montert av Tre Trapp as på Sætre i Hurum. Kan det være at de fremdeles eksisterer etter 33 år fra trappen var ny? Jo da, ikke bare hadde de tilsvarende trepropper, men tenk - de var malt ferdig hvite nær Bomull i fargen. Hipp hurra for norske trappefabrikker som overlever i konkurranse med lavprisimport.  Smile

 • [/list]
  Fortsettelse følger...............
  Signatur
    (trådstarter)
     #4
   21     Vestby     0
  Takket være konkurransen på Byggebolig kombinert med et snev av konkurranseinstinkt ble jammen meg trappeprosjektet vårt gjennomført innen jul  :)

  Det har vært noe mer arbeid enn jeg trodde. Dette skyldtes først og fremst at jeg kun benyttet håndsag for kapping av trinnene. Er sånn ca midt på treet erfaren med saging for hånd så her var det absolutt rom for forbedring. Resultatet ble trolig mye mer pussing for tilpassing av trappenes mulige og umulige vinkler - enn nødvendig.  :(

  Etterhvert som tiden gikk fikk jeg fikk mer erfaring og da gikk det greiere. Vi er godt fornøyd med resultatet som dere ser her:
  Skal blir godt å bytte ut sag og pussekloss med ski og staver så snart vinteren kommer til østlandet.

  Signatur
     #5
   651     0
  Kjempe flott resultat! - Ble mye lysere.
  Syntes dere har vært flinke! - Og som fryktet mye jobb med trapp  ;)

  God jul  Smile
     #6
   3,083     Gol     0
  Kjempe flott :)

  Spennende hvem som går av med seieren her.

  Mange bra prosjekter Smile

  God Jul Smile
  Signatur
    (trådstarter)
     #7
   21     Vestby     0
  Hei Nils Kristian i Monter og Grønnsofa

  Takk for positive tilbakemelding.  :)
  Det er mange gode og lærerike prosjekter som blir gjennomført her på byggebolig og det spennende å se hvem som går av med seieren på denne konkurransen.
  Signatur

     #8
   1,016     Hosle     0
  Det ble jo kjempefint! Har tenkt på å gå på samme jobben hjemme. Men jeg kvier meg litt fordi jeg vet det er mye jobb, spesielt med en trapp hvor det ikke bare er rette trinn.