165 607    295    5  

Alenemamma bygger hus?

 869     0
Hei. Dette er mitt første innlegg her. Jeg er en alenemamma med tre barn på 17, 12 og 4. Jeg har leid leilighet for det meste og er veldig lei. Har ekstremt lyst på eget hus.

Kravene er: 4 soverom. Greit med plass.  Budsjett maks 2.2 mill.  Ja, da står man ikke igjen med mange valg. Tomta koster ca 200 000 om jeg får den jeg vil ha. Gravearbeider, avgifter og utvendig rørl kommer på ca 120 000,-

Har fått tilbud på huset Viken fra Horten Hus til 1.860 000 inkl grunnmur. Det har fire soverom, men de er ganske små. Ellers er det et greit hus. Det er inkl alt (hvitevarer osv)

Jeg har fått tilbud på Bias fra Nordbohus (som bare har 3 soverom og veldig liten stue) på ca 1.880 000. Her er ikke grunnmuren med.

Så ser jeg på Alvsbyhus da. Spesielt modellen Tornerose og Snøhvit. Noen som har tanker om dette?

Her er det vel ganske elendig kjøkkenfronter osb, så jeg regner med litt ekstra utgifter på Ikea. Pluss ca 70 000 til ark på taket. 1. etasjen er såpass stor at jeg trenger ikke ta 2.etasjen med en gang. Får 3 soverom nede og lager det fjerde når det er behov for det.

Her er alt inkludert.

Noen tips?

Noen som vet om Alvsbyhus kan finansieres med husbanklån?

Signatur

   #1
 827     Kongsberg     0
Hei,
Jeg tror ikke Alvsbyhus sin standardleveranse innfrir husbankens krav til miljø, men dette kan de helt sikkert svare på om du kontakter Alvsbyhus.

Jeg har en kollega som bygget et Alvsbyhus som han benytter som sommersted. Han er greit fornøyd og har ikke hatt noen problemer. Jeg tviler på at kjøkkenet er så dårlig at det er verdt å bruke penger på å bytte det ut når du har et begrenset budsjett.

Husk at det kanskje tilkommer noen kostnader i tillegg til tomt og ferdig hus. Søknadsgebyr, tilkoplingsavgifter etc er ofte ikke med i prisen fra leverandør. I tillegg bør du forvente en del kostnader til opparbeidelse av uteområder.

Oftest er det nok rimeligere å kjøpe et "brukt" hus enn å bygge nytt. Om det viktigste for deg ikke er å bygge, men å bo i eget hus vil du trolig få mer for pengene ved å kjøpe et hus.

Lykke til Smile
Signatur
   #2
 3 259     Akershus     0
Med budsjett på 2,2 hadde jeg satset på å kjøpe meg bolig fremfor å leie. Å bygge tror jeg at jeg hadde lagt lengre frem i tid med mindre økonomien bedret seg. Et byggebudsjett på 2.2 sprekker, sprekker og sprekker.

Ser at du har en unge på 17, den er jo ute av huset innen 5 år, og da er jaggu nestemann godt på vei ut av huset også Wink Innen 10 år er ditt boligbehov totalt endret.
---------------

Vet ikke hvor du bor men om det er i "utkantnorge" så kan du kanskje realisere drømmen om eget hus om du kjøper et brukt hus for 2.2? Men er skeptisk til å bygge nytt uten egeninnsats (?) for den prisen, det er ikke så store forskjeller i lønn og kostnad ifht nybygg som det er på pris for "brukte" hus.
Signatur
   #3
 8 027     Bærum     0

Med budsjett på 2,2 hadde jeg satset på å kjøpe meg bolig fremfor å leie. Å bygge tror jeg at jeg hadde lagt lengre frem i tid med mindre økonomien bedret seg. Et byggebudsjett på 2.2 sprekker, sprekker og sprekker.

Ser at du har en unge på 17, den er jo ute av huset innen 5 år, og da er jaggu nestemann godt på vei ut av huset også Wink Innen 10 år er ditt boligbehov totalt endret.


Kan jo hende TS har planer om flere boller i ovnen..... Wink
   #4
 51     Hedmark     0
Driver for tiden og prosjekterer ny bolig selv, har derfor noen tips til deg over utgifter du kanskje ikke tenker over når du setter opp regnestykket ditt, men vær obs på følgende

-forhåndstakst og ettertakst (regner med banken vil kreve det)
-påkoblingsavgifter el, vann og avløp
-maling på huset
-dokumentavgift staten for tomta
-tinglysningsgebyr
-oppmålingsgebyr til kommunen for tomt

For Alvsbyhus så kommer vel radiatorer med huset. Du må ha en varmekilde til disse, eks en dobbeltmantlet bereder. Denne er vel ikke med i huset vil jeg tro.

Ellers er jo ikke gulvvarme med i huset om du går for noe annet. Men med skrapa budsjett dropper du kanskje dette ??
   #5
 10     Østlandet     0
Älvsbyhus leverer med en Nibe F750 i prisen. Fungerer meget godt.

Grunnarbeidene kan også komme opp i anselige summer avhengig av tomtens beskaffenhet, vi bygde på et berg så det ble ikke så rimelig. Står det noe i kontrakten fra en entreprenør om at prisen ikke er fast, at det er mengdeberegning med i bildet o.s.v. så renner pengene dine veldig fort ut.

Du kommer til å få et byggesaksgebyr eller flere, tror det var rundt 16.000 for oss.
Tilkoblingsavgift  elektrisitet, hos Hafslund virker det som om er en randomgenerator som stadfester beløpet, nesten over 17.000 blanke kroner der også.

Vi har bygget et Tornerose.

Husk at ildsted og pipe ikke følger med. Det tilkommer også en del utgifter til andre ting som ligger utenfor Älvsbyhus sin leveranse som f.eks. mobilkran, byggestrøm, tilkobling av vann og avløp, tilkobling av det elektriske, jording og annet. Kan fort bli 150.000.- det også.

Hvis du synes standardfrontene til Älvsbyhus er stygge så koster det ikke mange tusenlappene å få noe som ser langt bedre ut. Med de endringene Älvsbyhus kom med rett før vårt hus gikk i produksjon ble kjøkkenet mye bedre enn forventet for modellen Tornerose. Det ble mulig å fjerne radiatoren å sette inn 2 brede kolonialskuffer isteden.

Min Älvsbyhusselger var i det minste flink til å estimere kostnadene slik at det ikke kom noen større overraskelser.
  (trådstarter)
   #6
 869     0
Tusen takk for all svar. Etter samtale med Alvsbyhus i dag, så ble det klart at de ikke lenger er et alternativ.. Man får ikke husbankfinanisiert disse husene.

Syns Bias fra Nordbohus blir i minste laget også..

Her jeg bor er det ikke noe alternativ å kjøpe, da det finnes lite å få kjøpt og dette er gammelt og veldig dyrt. Det siste var en leilighet på underkant av 100 kvadrat frå 1990 til 2 mill. Dette var i tillegg til å være for lite for oss veldig ugunstig pga beliggenhet.

Tomta blir kostende 190 000 +4750 i dokumentavgift
Graving kommer på ca 80000,-
Påkobling vann/kloakk ca 10000,-

Så kommer plate og utvendig elektriker og rørlegger. Dette har jeg ikke pris på.


Er litt i villrede ang husvalg. Har tre typer som jeg titter på nå.

Barnsteinen fra Fiskarhedenvillan- venter på tilbud der nå. Der er det vannbåren varme i alle gulv i 1.etasje pluss i badet i 2.etasje. 30 cm isolasjon. Minuset her er takvinkelen på 45 grader..
Regner med at det kommer på ca 1.9 mill, men da er ikke graving og grunnmur inkl.

Jeg ser også på Lærkan fra Fiskarhedenvillan. Har fått tilbud der på 1.9 mill inkl grunnmur, vannbåren varme, varmepumpe, parkett, hvitevarer osb. Det eneste man må legge på er takess og tapet/panel.

Viken fra Horten Hus: tilbud på 1827000 inkludert grunnmur, hvitevarer, peisovn, varmekabler i gang og våtrom osb. Det eneste som mangler er beis utenpå. Her er det ikke varmepumpe eller vannbåren varme, noe som trekker litt ned..

På Fiskarheden følger det ikke med varmtvannsbereder eller peisovn heller.

Joda, vi satser på å gjøre en del selv. Bla isolering, maling, legging av klikkgulv. Om vi går for et hus med 1.5etasjer, kommer vi til å gjøre 2.etasje selv, med unntak av badet.

Opparbeiding av tomt får man ta når man har råd. Det er ikke noe som MÅ gjøres med det samme.


Målet er å komme ned på maks 2.2 mill inkl ALT (tomt, graving osb) og få dette husbankfinansiert.
Signatur
   #7
 445     Drøbak     0
Jeg så nylig at Follohus har et nytt konsept for litt billigere hus: http://www.follohus.no/index.php?option=com_content&view=article&id=130&Itemid=57

Hvis dere klarer å bo litt trangt (i 1.etasje) og ta 2.etasje på egeninnsats - ungdommene på 12 og 17 kunne hjelpe å fullføre sine rom etter innflytting - kunne dette kanskje være noe for dere... Men kanskje er dere ikke på Østlandet?

  (trådstarter)
   #8
 869     0
Takk, dette skal eg sjå på i kveld. Joda, vi er på austlandet:-)
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 869     1
Skal kontakte Follohus i morgen, tror dessverre ikke de bygger her jeg er.

Har nå kommet tilbake til Lærkan fra Fiskarheden og Viken fra Hortenhus. Vingler mellom disse, de koster omtrent det samme. Viken er ca 170000 billigere men har da ikke vannbåren varme. Hva velger man??

Signatur
  (trådstarter)
   #10
 869     0
Har fått tilbud på vannbåren varme til det Hortenhuset. Det kom på 126500. Lurer på om det er inkludert varmepumpen. Det sto komplett, så bør vel vere det.. Hva syns dere om det tilbudet? Det er til et hus på 127m2.

Er det verdt det?
Signatur