937    13    1  

Hjelp til valg av KRAFTIG batteridrevet "kantklipper".

 114     Kongsberg     0
Hei!
Har rundt 300m2 med skråning/vold rundt eiendommen som må klippes ned noen ganger i året.
Finnes det batteridrevet utstyr som er vesentlig kraftigere enn Cocraft LXC GT18 som jeg har bygd om slik at den bruker ferdige lengder med gul Bosch tråd istedet for den ELENDIGE snella som følger med.

Ifølge Klikk.no er denne Bosch gresstrimmeren det beste på markedet. Noen som kjenner den og vet hvor langt man kommer med et 2Ah batteri?

Eiendommen er et boligsameie med 3 leiligheter.  Hadde vært OK å kunne klare seg med utstyr som ikke krever verneutstyr i tillegg selv om jeg innbiller meg at en ryddesag kanskje hadde vært det ideelle.
Fordi det skal være flere brukere ville det også være greit med noe som ikke krever alt for mye vedlikehold.

Takk for at du tok deg tid til å lese dette!

Stein Arne

   #2
 2 731     0
Hadde jeg sett spørsmålet før jeg gikk til jobben i dag tidlig skulle jeg spurt han gartneren jeg så bortpå kirkegården på vei til jobben i dag: Han arbeidet med en modell som hadde ledning over til batteripakka han hadde spent på seg på ryggen. Pakka var vel omtrent på størrelse med en klassisk Fjällreven Kånken, så det var neppe blybatteri Smile

Selv kjøpte jeg meg en liten bensindrevet Honda, med snøre, kniv eller sagblad. Bråker selvsagt mer (men ikke altfor overdrevet), men den har definitivt kraft nok.
   #3
 389     Nesodden     0
Den Bosch der har 18v. Du må ha 36v allefall for å kunne kalle det kraftigere.
Naboen har 18v bosch, Jeg har en 36v ryobi. Ryobien går i ring rundt boschen på 18v
  (trådstarter)
   #4
 114     Kongsberg     0
Takk for svar.
Hva trenger man for å få gjort jobben jeg beskriver ovenfor på et par timer?
Rundt 300m2 hvor minst 80% av området er skråning med nærmere 45 grader stigning.
Det er endel gamle tørre røtter og steiner innimellom som ikke er så lette å se. Den groveste vegetasjonen er brennesle, hundekjeks og noen skikkelig seige planter med gule blomster og blader som ligner litt på gulrotgress.

Er dette noe det bør tas hensyn til ved valg av redskap?

Stein Arne
O_K
   #5
 419     1
Med seige planter ville jeg gått for snøre, jeg synes det jevnt over klipper seige planger best. Sagblad er best egnet for småbusk eventuellt om det er mye gresstuer som stikker opp. Dette varierer sikkert litt med utforming av sagblad, men på min gamle maskin så har sagbladet 5 eller 6 knivkanter, som gjør at om noe er litt mykt så blir det bare dyttet unna. Bruker du snelle så er det vanligvis to tråder på kraftigere maskiner. Disse får ofte litt mere "snert" og slår gress tvert av.

Ang. verneutstyr så slipper du kanskje hørselsvern om du har en elektrisk, men ansiktsskjerm / briller må du uansett ha. Hvor mye en slik maskin spruter opp avhenger av hvor kraftig den er, ikke hvilket drivstoff den går på. Har du en ordentlig kraftig elektrisk så slenger den akkurat like mye skummelt som kan treffe deg i øynene som en bensindrevet modell.

Jeg gjør alt av vedlikehold på vår maskin selv, det er en 25 år gammel Husquarna. Er egentlig ikke noe å gjøre annet enn å smøre vinkelleddet og fylle bensin, samt en årlig høstvask.

Jeg er ikke noen motstander av batterimaskiner, men tror at om du bare skal ha sporadisk bruk så kommer du til å finne ut at det blir veldig dyrt for en tilstrekkelig kraftig maskin i forhold til gevinsten. Bensinmodeller er ganske billlige nå om dagen.
   #6
 2 731     0
Med seige planter ville jeg gått for snøre, jeg synes det jevnt over klipper seige planger best. Sagblad er best egnet for småbusk eventuellt om det er mye gresstuer som stikker opp. Dette varierer sikkert litt med utforming av sagblad, men på min gamle maskin så har sagbladet 5 eller 6 knivkanter, som gjør at om noe er litt mykt så blir det bare dyttet unna.

Til min bensindrevne velger jeg mellom dobbelt snøre, et ordinært "sirkelsag-sagblad", eller en skive med 3 "tunger" (kniver). Sistnevnte er relativt tykt i godset, det er mye bevegelsesenergi i de knivene, og jeg har aldri vært i nærheten at noe blir dyttet unna.
For å si det på en annen måte: Det er like farlig redskap som en motorsag. Verneutstyr er definitivt et must. Samt å holde andre mennesker etc. på god avstand. Bilen kan du heldigvis flytte unna, det er verre med huset Smile
O_K
   #7
 419     0
3 tunger er nok mer effektivt på gress ja. Mine tunger er også skrådd litt "bakover" antagelig for at det ikke skal lugge så mye om det får tak i noe med litt motstand, fungerer kjempebra på vekster med motstand i som ellers bare skyver vekk tråden, men når på seigt gress så legger ofte bare gresset seg uten å bli klippet.

   #8
 2 668     Vestlandet     0
Hadde jeg sett spørsmålet før jeg gikk til jobben i dag tidlig skulle jeg spurt han gartneren jeg så bortpå kirkegården på vei til jobben i dag: Han arbeidet med en modell som hadde ledning over til batteripakka han hadde spent på seg på ryggen. Pakka var vel omtrent på størrelse med en klassisk Fjällreven Kånken, så det var neppe blybatteri Smile
...


Stihl har slike ryggsekkbatterier for gressrydder og motorsag.
  (trådstarter)
   #9
 114     Kongsberg     0
Hmmm høres nesten ut som en bensindrevet kan være løsningen likevel. Med tinnitus bruker jeg hørselvern til elektrisk verktøy også. Har sett at folk i parkvesenet stiller med hjelp og netting visir, omtrent som til motorsag. Fant noen enkle plast-visir med justerbart hodeband hos Biltema som sannsynligvis gjør jobben.

Hvor kraftig bør en bensindrevet kantklipper være?

Noen "billigmerker" som er å anbefale? Bør være så lett å starte "at selv hu mor" - eller jeg selv kan bruke den. Smile
   #10
 2 668     Vestlandet     0
Jonsered har et visir med integrert hørselvern. Veldig praktisk! Fås med netting eller plast-visir. Myye bedre enn det fra biltema.

Jeg synes det er vanskelig å gi anbefaling på størrelse. Jeg liker de med sele. Motorstørrelse avhenger mye av hva slags vekster du skal slå, hvor høyt og hvilken kuttertype/type sene du bruker.