538    2    0  

Kjedesagbruk anyone?

 38     0
Gledelig jul, godtfolk.

Jeg har liggende en stabel med til dels grovt tømmer og har tenkt å prøve med motorsaga for å klyve noen bjelker. Foreløpig har jeg en Beam Machine i bestilling og er spent på hvordan det går. http://www.leevalley.com/us/wood/page.aspx?cat=1,41131&p=20126

Beam Machine virker litt for godt til å være sant, men det finnes større jigger. Big Mill fra Logosol er vel neste trinn på stigen:
http://www.logosol.no/sagbruk/big-mill-system/big-mill-tommerjigg.html

Sjøl har jeg først og fremst tenkt å bruke jiggen til å avrette tømmerstokker så de kan brukes som takbjelker. Hvis det viser seg å gå bra vil jeg forsøke å klemme fram noe konstruksjonsvirke som er grovere enn det du får kjøpt i butikken. Et par 6"x6" som stendere under verandataket hadde vært kult. 

Jeg ser at det er en og annen her opp gjennom tidene som har prøvd seg med kjedesagbruk, men det er ikke så mange som har delt erfaringer. Noen som har forsøkt og funnet at mikrosagbruk er verdt innsatsen i forhold til å kjøpe ferdig virke?  

  (trådstarter)
   #1
 38     0
Da er forskningsprosjekt i gang og en hyperenkel løsning i hus, importert fra USA for 700 kr inkl porto og importavgifter. Vi får prøve den en av dagene.
Hvis den funker kan det bli artig.

Kjedesagbruk anyone? - 20180101_194925.jpg - Enebak