2 118    6    0  

sandblåsing/våtblåsing med høytrykkspyler

 767     0
Hei.

Noen som har erfaring med våtblåsing? tenker på de kitene man kan koble til høytrykkspylere.
Hadde jo vært gull å hatt noe sånn til både rust og malingsfjerning mm, men hvordan fungerer de i praksis?

ganske renslig å holde på med i forhold til vanlig sandblåsing med luft. går veldig mye luft også, og har gjerne litt for liten kompressor, og tror ikke den har helt godt av kontinuerlig drift over lengre tid. samt att den ikke er veldig portabel akkurat. og så blir det jo sand og støv ca over hele verden når man holder på.. Smile

Vil tro man må ha en viss størrelse på vaskeren? er noe sånn som dette jeg tenkter på https://www.youtube.com/watch?v=u3ctrJFIDWY

TSt
   #1
 7 485     0
Brukte dette sammen med en relativt liten Lavor vasker. Men da var utstyret som jeg benyttet standard tilbehør så mulig det var tilpasset vaskeren. Har ikke så mye erfaring med vanlig sandblasting heller så har ikke så mye og sammenlikne med. Det var mye grov rust der jeg holdt på (i sjøkanten) så husker vi synes det tok tid, men kan være fordi vi hverkan hadde strøm eller vann der så utfordringen var strømaggragat, men klarte og starte når en holdt håndtaket inne også under oppstart. Det er stor startstrøm på slike enheter, compressor som jeg har var for stor til å kjøre på aggregatet så derfor ble denne forsøkt.
   #2
 482     0
Har selv en sånn til min Nilfisk og tenkte jeg skulle teste på noen felger jeg har, for å få av klarlakken, men er usikker på hilket blåsemedium jeg skal bruke.
   #3
 77     Vestfold     0
Har selv en slik til min Karcher K7.450 og da bruker jeg bare vanlig sandblåsersand som fås kjøpt i 25kg sekker. funngerer greit men på stål så er det ikke det beste for det starter å ruste i løpet av minutter hvis man ikke får tørket delen raskt.
  (trådstarter)
   #4
 767     0
Ok takk for svar så langt Smile høres ut som det fungerer sånn noenlunde da kanskje?

Litt redd for att det tetter seg for sandtilførsel, men det er kanskje ikke noe problem. tenker på i pistolen der sand suges inn og blandes? er vell slags ejektorprinsipp det fungerer etter?
TSt
   #5
 7 485     0
Det som var til min Lavor likner det på bildet.  Brukte en sort sandblåse sand tror den var "kunstig, var bare det jeg hadde enkelt tilgjenelig. Som med annet utstyr til sandblasting blir det slitt over tid.
  (trådstarter)
   #6
 767     0
Ser ut som det selges reservedeler til de mest kurante merkene, så går sikkert bra det. blir nok ikke så mye brukt, men mer sånn kjekt å ha greie. tror kanskje får bestille ett kit å teste litt. skal prøve å få lagt ut litt erfaringer når har fått prøvd litt eventuet Smile