34 438    6    26  

Brannforskrifter: Slagretning på dører

 8     7
Hei!

Noen som vet hvor man finner lover og regler om hvordan dører skal monteres i hus, tenker da på hvilken vei de skal slå ut.

På soverom skal vel dørene åpnes inn i rommet, men hva med de andre?

Arne

   #1
 21 487     Enebolig     3
Har det noe med brannforeskrifter å gjøre når det er i privathus?
   #2
 1 096     Skjetten     3
Er ikke kjent med at slagretninger på dører i eneboliger/flermannsboliger skal ha fastsatte vei å slå.

Derimot er jeg veldig opptatt av og prøve å få til at baderomsdører slår utover. Dette ettersom det er rommet flest folk besvimer/skader seg på, og det er dumt om personen som har falt og skadet seg kiler fast døren når de ligger svimeslått.


Derimot på større industribygg/kontorbygg, så blir en god del regler gjeldene. Pga. effektiv evakurering av høyt antall av folk på en gang...
Signatur
   #3
 114     3
Nei det er ikke krav om det i risikoklasse 4. Og oppholdsrom for under 10 personer.
Den egentlige/orginale grunnen til at dørene skal slå utover, er fordi når det brenner så skapes det et overtrykk. Så du klarer rett og slett ikke å åpne døren.
   #4
 275     Romerike     3
Det har vel helst med effektiv evakuering av lokaler under evt. brann hvilken vei dørene bør slå. Undertrykk oppstår under brann i den "cellen" som brenner. Dog etter brannen har brukt opp oksygenet i lufta og venter på tilgang til ny luft. Befinner man seg i et rom som brenner med overtrykk..........er man vel strengt tatt ikke i fysisk stand til å åpne en dør....