248    8    1  

Bytte verandadør, men hvilken?

 35     0
Hei!
Skal bytte ut to verandadører, men hva bør man se etter når man velger dør, sånn utenom det utseendemessige da.. 

   #1
 5 128     Akershus     0
Jeg kjøpte nylig 2 store verandadører og vurderte mange leverandører. Bl.a. norsk dørprodusent med mange års virksomhet, men nå med all produsent flyttet til polsk fabrikk. Leste skrekkeksempel her på forumet om en som hadde falt for fristelsen til å kjøpe "østblokk" produsert vare og som etter få år hadde dører/vinduer som gikk totalt i oppløsning.Turte da ikke annet enn å velge helnorsk, som jeg har i resten av huset. Valget falt på Uldal, som er en av de dyrere produsentene, men med vinduer og dører hvor enkelte nærmer seg 20 år og ser ut som de var da de var nye, ble det til at jeg bet tennene sammen og valgte de på nytt.

Bestilte gjennom Windoornet og dørene inkl. frakt kom på ca 21.000 kroner. Hadde jeg ventet til Maxbo hadde sitt årlige (minst) 50% rabattsalg på samme, hadde jeg spart et par tusen kroner. Desverre bruker produsenten Schenker som fraktselskap, det kostet meg nesten 14 dager ekstra ventetid da de ikke fant dørene på transittlageret, men det er en annen greie. Dørene ser prima ut.
   #2
 443     0
En annen ting du bør tenke på er om du skal ha noen form for funksjonsglass, alubekledning, innbruddsbeskyttelse, sprosser etc.
   #3
 580     0
Gilje alukledt balkongdør med glass (brystning til 52 cm) kr 14.000.- for to år siden gjennom Montér, inkl mva inkl transport. Det er mye rabatt å hente på dører og vinduer. Ser ut til å funke bra på svært værutsatt plass.
  (trådstarter)
   #4
 35     0
Gode tips og råd, takk!
En annen ting du bør tenke på er om du skal ha noen form for funksjonsglass, alubekledning, innbruddsbeskyttelse, sprosser etc.


Vet ikke hva alt dette er hehe, men alt vi trenger er en dør som er funksjonabell og som har ok pris Smile
Hvor vanskelig jobb er det å montere selv egentlig?
   #5
 5 128     Akershus     0
Det kommer helt an på hvor mange tommeltotter du har og hva du er vant med. Det ligger ute en del videoer på nettet, de fleste byggvarekjedene har sine. Dessverre er det mange av de som er heller elendige, men noen er ok.

Denne er ganske fin, men det er ikke alle dørene som har slike justerbare fester og heller ikke alle som har doble som her. Normalt ligger det nok en bruksanvisning med døra.

https://www.youtube.com/watch?v=IRVAJWHwnoI
TSt
   #7
 12 091     1
Kanter på glass er alltid dårligste isolasjonsevnen så kunstige sprosser foran fører nok til mye bedre U verdi enn mange små glass.

   #8
 167     0
Stemmer det at dører med helglass isolerer bedre enn andre?

Hei, nei i grunn ikke. Det kommer dog an på om du tar utgangspunkt i 2-lags glass eller 3-lags glass. En balkongdør med brystning og 2-lags glass, har marginalt lavere u-verdi (altså bedre isolert) enn en med 2-lags helglass. Med 3-lags glass i samme eksempel, vil balkongdørene ha omtrent lik u-verdi.
Signatur