90    7    1  

Dør i vranglås

 18     0
Sommerens dummeste...

Jeg monterte for flere år siden en lås på soveromsdøren, trenger ikke gå inn på hvorfor. Idag tidlig våknet sønnen på 8 litt tidlig og synes det var gøy å plage pappa som ville sove lenger. Jeg lurte han ut av soverommet og låste døra. Tror jeg hørte ett ekstra klikk i låskassen, og nå er den ødelagt. Rikker seg ikke, noe er nok knekt. Soverommet er på bakkeplan, så både kona og jeg har klatret ut gjennom vinduet. Absurd situasjon. 

Jeg har ikke 10 tommeltotter, men er heller ikke håndverker. Har det meste av verktøy fordi det er gøy. Noen tips om hva jeg kan gjøre her? Er jo helt krise å ringe låsesmeden 🤣

Lagt ved bilde av dør og lås, som dere ser er det ikke en vanlig 'innerdør lås'. 
Dør i vranglås - 16307394952146898640822346801355.jpg - smoen

   #3
 21 714     Akershus     0
Hadde maken problen, men var heldigere, døra var ulåst, men lot seg ikke låse. Sylinder demontert og fjernest metallspon fra produksjonen.

Gitt at nøkkelen går greit ut og inn, kan du forsøke å legge litt vridning på og banke lett med en hammer.
Er det mulig å få løs sylinderen fra den ene eller den andre siden?
Signatur
   #5
 3 202     Asker     0
Skru av sylinder på innsiden. Bør la seg gjøre å få den ut og rotere vrider der. Krever en skrutrekker av en eller annen sort. Sylinder på utsiden (nøkkelside) bør dette ut når du skrur av på innsiden. Kanskje kilt seg fast.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 18     0
Takk for alle gode tips 🙂

Er en vanlig vrider på andre siden, og både nøkkel og vrider sitter fast, ikke mulig å vri på.

Heldigvis fant jeg ut at selve låsesykket var helt løst... etter mye pirk med tapetkniv mellom karmen og døra fikk jeg lirka låsestykke tilbake i døra!
HSt
   #7
 29 978     Lillestrøm kommune     0
På jobb knakk låstappen på en WC dør så den fulgte ikke med tilbake her fikk vi inn en skrutrekker gjennom en luftespalte og presset ut karmen

Det var metall tretthetsbrudd på låsetapp