723    4    0  

Dør med sidefelt i åpning på 214x218cm?

 73     0
Jeg vet ikke om jeg er for kresen og har begitt meg ut på leting etter noe som ikke eksisterer her. Smile

Men jeg er på leting etter en innerdør med glass og sidefelt som må passe i åpning med størrelse på ca 114x218cm. Jeg tenker da muligens på noe som har et sidefelt på rundt 30cm, og et dørblad på rundt 70cm, og en karm med yttermål som passer inn. Om det finnes løsninger med smalere sidefelt (eventuelt fast sidefelt/glass som ikke kan åpnes) så kan det være aktuelt også. Samtidig så må jo døren og glassene i sin helhet se greit ut med en grei symmetri, og ikke oppleves som veldig høyt og smalt, noe jeg er redd det kanskje lett kan bli med disse målene.

Jeg har dessverre ikke mulighet til å utvide åpningen, da dette er en bærende betongvegg. Samtidig så ønsker jeg å beholde bredden, da denne åpningen er det eneste som forbinder stuen med resten av leiligheten, og jeg ønsker at stuen skal se litt innbydende ut fra gangen når man kommer inn i leiligheten. Døren jeg har fra før har et dørblad på 102cm, noe jeg synes blir alt for stort, og er grunnen til at jeg ønsker å skifte den.

Jeg har sett en del rundt på forskjellige nettsider og i kataloger, men klarer ikke å finne ut utfra tabellene hva som vil passe, og hvordan det fungerer med slagretning, hengsler osv. Det er ofte mangelfull info rundt dører med sidefelt.
Jeg har også vært innom forskjellige byggevareforretninger hvor jeg synes betjeningen virker å ha litt lite kunnskap om hva de forskjellige produsentene kan levere.

Er det noen som har noe tips til hvor jeg kan lete? Det hadde også vært veldig greit med en nettside som har noen bildeeksempler av hvordan det vil se ut også. Smile

   #1
 44     0
Hei,

jeg har fått en tofløyet altandør som er 240 høy og 110 brei. Er veldig fornøyd!

Se kommentar og bilde her:
http://byggebolig.no/dor-vindu/2-floyet-balkongdor-i-110-cm-bredde/msg709431#msg709431

Den var kjøpt hos Freckhaug vindu gjennom en lokal forhandler. Og de framstiller dører i alle størrelser etter bestilling. Jeg har fått god kundeservice og rådgiving via telefon hos dem. Kanskje det kunne være et forsøk? Hvis det skal være en dør inne i boligen ville jeg prøve det samme hos en dørforhandler. De kan ofte hjelpe direkte når man ikke forstår katalogen deres.
  (trådstarter)
   #2
 73     0
Jeg takker for svar. Jeg vurderte også en sånn tofløyet dør, men konkluderte at det ville bli litt smalt to dørblad på 50cm når de skal brukes daglig.

Jeg lurte også lenge på om det måtte spesialbestilles en dør, men etter litt videre søking i dag kom jeg endelig over en produsent her: Smile
http://www.lga.no/innerdorer
De har dør på 110x210cm med 2x5 ruter i døren, og 1x5 i sidefeltet. Men er det noen som vet hvem som er forhandler for dem? De har ingen liste over forhandlere på nettsiden sin. Det ser ut som de ikke leverer direkte til forbruker.

Edit: Ser jeg skrev feil mål i overskriften. Det skal være 114cm i bredde, ikke 214 Smile
   #3
 22     Oslo     0
Hei Toppisen.

Vi kan levere dør og sidefelt i målene du ønsker.
Her ser du et lite utvalg av hvilke dører du kan velge i mellom: http://www.swedoor.no/produkter/innerdoerer/doerer/#/31/414/~/~/~/~/~/~/6133

Legger også ved link til vårt målskjema
Du kan bestille våre dører via en av våre forhandlere. Du finner en oversikt her.

Finner du en dør du ønsker å se bilde av er det bare å si i fra så skal jeg få sendt deg bilde.

Håper svaret mitt var til hjelp og at du finner den døren du ønsker deg.

Med vennlig hilsen
Lydie Soares
Swedoor JW
Signatur
   #4
 167     0
Hei. Vi forhandler innerdører fra LGA.no

Mvh Calle
Signatur