5 076    15    18  

Erfaring med kvalitet på Gilje dører, og kundeoppfølging når problemet oppstår

 33     0
I huset vårt har vi Gilje ytterdører fra 2011. Etter en stund begynte malingen å flasse av som dokumentert på vedlagt bilde. Malingen er også løs flere steder, så omfanget er vesentlig større enn hva som fremgår på bildet. Siden dørene var montert før vi kjøpte huset, kontaktet vi Gilje Tre AS direkte.

Gilje bekreftet at de kjente til dette kvalitetsproblemet, og til å begynne med var kundebehandler imøtekommende. Etter at jeg hadde oversendt reklamasjonsformular og bilder, fikk jeg først følgende e-post fra kundebehandler: «Se her at disse dørene er fra uke 12 -2011 da er dette Teknos vår malingsleverandør sitt ansvar. Sender derfor dette over til dem .De vil ta kontakt for videre vurdering her»

Etter at jeg ikke hørte noe når det var gått en måned tok jeg på ny kontakt med kundebehandler for å minne dem om saken. Da fikk jeg følgende svar: «Grunnet endringer med våre samarbeidspartnere blir vi dessverre nødt til å gjøre en ny avtale med dere angående denne saken. Vi tilbyr to alternativer og disse står beskrevet i e-postens vedlegg. Det er viktig at dette vedlegget blir lest grundig gjennom og at skjemaet returneres til oss i ferdig utfylt.»

I vedlegget blir jeg tilbudt kr 1500.- i prisavslag per dør. Dersom jeg ikke godtar dette alternativet og krever retting, tar Gilje forbehold ved å gi oss følgende tilbud: «Dersom De ikke kan akseptere ovennevnte forslag, men krever retting, vil vi måtte ta forbehold om at dette ikke medfører urimelige kostnader for selgeren. (Gilje Door AS), jf. § 29. Det vil også måtte påregnes lang ventetid, ettersom arbeidet må tilpasses vår serviceavdeling med vær- forbehold.»

Jeg ønsker retting av problemet og sendte derfor følgende e-post tilbake til kundebehandler:
«Takk for tilbakemeldingen. Siden dere sender meg dette uakseptable tilbudet etter å ha brukt en måned på å svare, begynner jeg å lure på om Gilje er en useriøs aktør i markedet. Jeg ønsker retting ihht forbrukerkjøpsloven, men jeg ønsker ikke å signere på et dokument som bærer preg av et forsøk på å fraskrive seg ansvaret.
Alle kan være uheldig og ha et kvalitetsproblem med sitt produkt, men når bedriften ikke viser interesse for å utbedre problemet og trenerer saken, har bedriften etter min mening også andre problemer.
Jeg håper dette bunner i en misforståelse, og det er fint om du snarest sender meg en bekreftelse på hvordan og når dere vil rette mangelen. Til orientering mener jeg dette kvalitetsproblemet og oppfølgingen av det er av almen interesse. Jeg vil derfor evt legge saken ut på relevante nettsider/forum som en erfaring med Gilje.»

Vi vil oppdatere tråden etter hvert, slik at andre kan benytte seg av vår erfaring før de evt kjøper et produkt fra Gilje Tre.


Erfaring med kvalitet på Gilje dører, og kundeoppfølging når problemet oppstår - WP_20150730_08_38_09_Pro.jpg - Hardcopy78

   #2
 1 516     Akershus     0
Retting vil ikke være omlevering, men flekkmaling. Om de sender en maler på besøk to ganger og flekker over til en grei finish, må du nok akseptere dette.
  (trådstarter)
   #3
 33     0
I etterkant har jeg fått vite at kvalitetsproblemet er så omfattende at de har et lager av dører med tilsvarende problem. Jeg forventer at dørbladene blir byttet, og at de nye dørene ikke har dette problemet. Flekkmaling vil ikke løse problemet, da hele dørflaten har dårlig heft.

En produsent som Gilje, er tjent med å løse sine kvalitetsproblemer på en tilfredsstillende måte for kunden. Når problemet er så omfattende og kjent fra før, hadde jeg forventet at løsningen var et bytteprogram, der dørene for eksempel ble rotert tilbake til fabrikk for å bli pusset og lakkert på nytt.

For ordenskyld, har jeg informert kundebehandler om at saken er publisert her.
   #4
 236     0
Urimelige kostnader ved retting vil vel i dette tilfellet være kostnader som overstiger kostnaden ved omlevering av ett tilsvarende produkt!?

Det er da ikke uvanlig at leverandører har dårlige serier (feilproduksjon) av produkter innimellom. Det som skiller de gode seriøse leverandørene fra de "øvrige" er hvordan de håndterer slike feilproduksjoner. De gode seriøse leverandørene kjører vanligvis en tilbakekalling av den/de dårlige serien(e) med påfølgende omlevering av nytt produkt. Dermed sørger de for å få problemet ut av verden på en - for dem, rasjonell måte.

Ingenting skaper for øvrig en mere positiv kunde enn når leverandør henvender seg om problemet for å rette opp før man selv har oppdaget det.

Her har Gilje åpenbart valgt en annen løsning.....
   #5
 1 516     Akershus     0
Om ikke hele døren har flasset er vel heften tilstrekkelig for malingen på de andre områdene? Jeg kan ikke se at man kan kreve omlevering av dørbladet om det er mulig med flekkmaling. Du får ikke ny bildør om den må lakkes om og det er en grei løsning.
  (trådstarter)
   #6
 33     0
Vi får se hva de tilbyr. Foreløpig har de ikke tilbudt noe annet enn et forbehold om at retting ikke må koste for mye, og bedt om at jeg ikke kommer med motforslag.

Ingen vil akseptere flekkmaling av dører som ser slik ut. I tillegg skal overflaten tåle værpåkjenningen, uten å bli stygg igjen.
   #7
 236     0
Kan nok tenkes at du må godta overmaling hvis Gilje mener at de ved det vil overholde både funksjonskrav og det utseendemessige. Det er i stor grad opp til leverandør å velge form for avhjelp.

Imidlertid vil de måtte kunne vise til en viss form for dokumentasjon på at dette vil være bra nok og det vil utløse ny 5-årsperiode hvor du vil være berettiget å reklamere om det viser seg at det ikke holder. Dette er viktig å få skriftlig aksept på fra Gilje. Er mange leverandører som prøver seg med billigste/enkleste form for avhjelp og som endene med i siste ende at det hadde vært langt billigere å gjøre en omlevering.

   #8
 2 753     Vestlandet     0
Retting vil ikke være omlevering, men flekkmaling. Om de sender en maler på besøk to ganger og flekker over til en grei finish, må du nok akseptere dette.

Grei finish - hvorfor mener du skal det være akseptabelt? Dørene er vel sprøytemalt på fabrikken, og det er den finishen man har betalt for.
   #9
 750     Bærum     1
Nesten imponerende at det brevet fra Gilje har blitt godkjent av en av sjefene i selskapet. Snakk om å ta livet av et eventuelt godt rykte som kunden først hadde....
   #10
 5 990     Finnmark     0
Nesten imponerende at det brevet fra Gilje har blitt godkjent av en av sjefene i selskapet. Snakk om å ta livet av et eventuelt godt rykte som kunden først hadde....


.......Men litt mindre sak enn VW


Erfaring med kvalitet på Gilje dører, og kundeoppfølging når problemet oppstår - Screenshot_2015-09-30-13-33-09.png - Hardcopy78
Signatur