264    7    1  

Foldedør i stedet for Heve/Skyvdør? Fordeler/ulemper?

 521     Trondheim     0
Hei.

Vi tenkte å sette inn ny heve/skyvdør i en åpning på ca 2,0 - 2,2 m mellom stue og terrasse. Så så jeg på Eventyrlig Oppussing forleden dag hvor de installerte foldedør. Noen med erfaringer med foldedører her? 

Jeg kan se det blir mer praktisk ved å åpne hele siden, og ikke bare halvparten av åpningen med ei heve/skyvedør.

Hva med U-verdi?

Hva om en ønsker å bare åpne en dør som en vanlig verandadør. Kan man det uten å folde ut hele døra. Vil det første feltet virke som en vanlig dør?

   #1
 745     Oslo     0
U-verdi er så og si lik så lenge det er innenfor "normalverdiene" på 1,0-1,2. Skal du ha lavere enn dette er det enklere å oppnå med foldedører og første felt fungerer som vanlig dør ja.

Ellers er det mange forhold du må vurdere så det er veldig situasjonsavhengig hva som passer best. Du kan jo f.eks. ha 3-felts skyvedør som gir tilnærmet like stor åpning som foldedører. Isolert sett er ikke den ene løsningen bedre enn den andre. Du finner alltids folk, som regel med billige/dårlige produkter, som har negative erfaringer med begge deler.

Her er noen tips til hva du bør tenke på:

- https://www.schueco.com/no/privatkunde/inspirasjon/det-store-sommerdilemmaet-skyvedoer-eller-foldedoer

- https://www.hfasader.no/aktuelt/valg-av-skyve-foldedor---hva-er-viktig-a-tenke-pa/
Signatur
DMW
   #2
 15     0
Foldedør i stedet for Heve/Skyvdør? Fordeler/ulemper? - Dører og skyvedører av tre-pvc-aluminium..jpg - andy2
 DOORS SLIDING DOORS-FOLDING DOORS

 
    • Alternativ 1. PSK-type, anbefalt på opptil 3 meter brede skyvedører med toppåpnings-posisjon. Før du flytter på døren snur du på håndtaket, og deretter skyves bunnen av og glir bort.

    • Alternativ 2. HS-skyvesystem. Denne typen system kan produseres i særlig store dimensjoner. Dørkarmens bredde ligger på 183 mm, dette sikrer en sterk og stabil konstruksjon.   #3
 745     Oslo     0
    • Alternativ 1. PSK-type, anbefalt på opptil 3 meter brede skyvedører med toppåpnings-posisjon. Før du flytter på døren snur du på håndtaket, og deretter skyves bunnen av og glir bort.

    • Alternativ 2. HS-skyvesystem. Denne typen system kan produseres i særlig store dimensjoner. Dørkarmens bredde ligger på 183 mm, dette sikrer en sterk og stabil konstruksjon.

Retningslinjer for brukere som er en profesjonell aktør
Signatur
TSt
   #4
 12 333     0
En må være sikker på at en har plass til foldedørene der de kommer til å stikke ut siden de kan ta en del plass / hindre passasje.  Jeg har f.eks. dør ut på en litt smal terrasse med dør på midten  som så er koblet mot en stor terasse.  Derfor vil det være unaturlig å bruke dette hos meg siden den vil lage trang passasje der en kommer ut.  

Hvis det er aktuelt at dør står oppe når det er dårlig vær og det ikke er takoverbygg utenfor er foldedør også en dum løsning.  På hytte må vi passe på å lukke terrassedør ved nedbør slev om det ofte er varmt nok til at den kunne ha stått oppe med døren har ikke godt av å bli våt ytterst (på innsiden etc).
   #5
 581     Bærum     0
Har både foldedør og skyvedør(er). Noen kjappe pro/cons ...:
Foldedør gir maksimalt med åpning. Gir god "kobling" mellom inne og ute. Har seksdelt foldedør og det gir mange åpningskombinasjoner fra enkel dør til full bredde. Ulempe er at du må ha plass til svingen og der du skyver "foldene". Men det kan være ute eller inne. Selv har jeg ute.

Skyvedør tar ingen plass utover eller innover, men du får bare åpnet halvparten (todelt) eller tredelen (tredelt) av åpningen. Blir mer en passasje, mens foldedøren mer åpner opp rommet. Men skyvedør er også enklere når du vil ha en liten åpning til lufting. Med foldedøren må du åpne minst en foldebit helt opp.

Har du en bred åpning hvor du ønsker å åpne opp for rommet innafor -> foldedør
Skal du primært ha lysinnslipp + utgang til uterom ->skyvedør (eller vanlig dør).
TSt
   #6
 12 333     1
Uten godt takoverbygg vil jeg ikke tenkt på løsning som har døren på innsiden.
   #7
 389     0
Har foldedør på hytta . funker bra da den ikke er utsatt for særlig vind.
skal ha 3delt skyvedør i huset nå og valgte da vekk foldedør pga mer vindbelastet område der huset ligger og vi vil ha mer nytte av å kunne åpne litt , for passasje ut til terrasse ved vind /nedbør .

Tst sitt poeng med foldedører som åpner innover er viktig å tenke på ved vinutsatt /regn i området.