300    4    1  

Forslag til lyddempende dør

 63     0
Jeg er på leting etter en innerdør som demper støy kraftig. Skjønner at Sweedor Compact kan være et godt alternativ. Synes den ser fin ut og med profil og ikke så dyr. Men den demper kun 25 dB? Finnes det noen innerdører som demper bedre og som ikke ser "så ytterdør aktig ut"? Skjønner at det siste er høyt subjektivt. Men kanskje noe som ligner på Sweedor Compact med litt høyere dB og ikke for høy pris. 

   #1
 863     Bergen     0
Nordic Door har det meste av innerdører, men skal du over 30 dB så blir det tykkere og mer som en entrédør. Hvis du kontakter dem så får du ganske sikkert oppgitt en forhandler i ditt område. Men kombinasjonen "demper støy kraftig" og rimelig tror jeg du må på FINN med. Se etter branndører m/karm.

Montering og justering har forøvrig like mye å si for lydgjennomgang som dør/karm i seg selv.
Signatur
   #2
 126     1
Som forhandler for bland annet Nordic Door, Harmonie og Daloc må jeg si meg enig med Kolvorok.

Vanlige innerdører i kompakt og massiv utførelse (ikke de lette pappdørene du får til 400kr) vil med karm med dempelister og anslagsterskel gi ca 25dB lyddemping.
For bedre lyddemping enn det må dørene som regel ha tapphengsler og en massiv kjerne i spon, og oftest får de da også en brannklassifisering. (ca 50-60mm tykke) Det er nok disse dørene du mener ligner på ytterdører.

Hvis det er speilene/designet du er på jakt etter så kan vi levere dørene Ask og Odin fra Harmonie med EI30/35dB klassifisering:
Forslag til lyddempende dør - ask.JPG - andreasp
Men igjen, da får du dørblad med 66mm tykkelse, men hvis man skal opp i de lydklassifiseringene har man ikke så stort valg.
   #3
 1 900     Vestlandet     0
Dører med 35db demping er og fleire gongar dyrare enn standard dører.
Signatur
   #4
 126     0
Dører med 35db demping er og fleire gongar dyrare enn standard dører.

Selvfølgelig, dører med lyd og brannklassifiseringer har en helt annen oppbygging, og er spesielt testet for å leve opp til de krav som stilles på dem.
Så er det også forskjell i kvalitet mellom ulike standard innerdører.

De fleste dørmodeller leveres i 3 utførelser; Lett (formpresser HDF med pappfylling), Kompakt (formpresset HDF med fylling av sponplate) og Massiv i enten heltre eller massive HDF-fyllinger.
Lette dører veier stort sett ingenting og har egentlig ingen lyddempende egenskaper, mens de andre to modellene demper ca 25dB ved bruk av karmer med dempelister.

Som med mye annet betaler du mer for bedre kvalitet.