158    4    0  

Haster.. verktøy for å heve sluttstykke dørkarm?

 49     0
Hei! Har montert en Yale Doorman L3 i dag. Men ser at lånekassa kommer for høyt ift sluttstykket i karmen. Må dytte døra kraftig ned etter å ha lukket døra for at sperrefallen skal komme ut og inn i sluttstykket. Når jeg prøver å låse sier låsen «bolt jam» så det går ikke.

Har lyst til å få låst før vi tar kvelden, så nå tenker jeg meg på Biltema en tur for å kjøpe verktøy.. men hva egner seg best for å utvide hullet til sluttstykket slik at det kan monteres lengre opp? Huljern, huggjern, overfres? Andre tips?

Hilsen amatør!
   #1
 5 079     Akershus     0
Høres mest ut som om døra ikke er montert korrekt... skal ikke trenge å flytte noe for at en ny dør skal lukke...


.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 49     0
Døra er ikke ny. Sikkert fra 80-90 tallet.

Jeg demonterte låskasse og sluttstykke der det fungerte fint. Usikker på hvordan jeg demonterer Yale, så satser på å fikse dette i kveld.

Sluttstykket som sto i var Trioving 5950.
  (trådstarter)
   #3
 49     0
Jeg fikk flytta sluttstykket en 5 mm opp nå, og sperrefallen går inn når jeg lukker døra. Men av en eller annen grunn får jeg fortsatt ikke til å låse.. feilmelding «bolt jam er der fortsatt. Spørs om jeg ikke klarer det i dag da, med mindre noen har tips?
Haster.. verktøy for å heve sluttstykke dørkarm? - 217569C0-AC3A-4F41-B509-40835788854F.jpeg - kullkaffesyre
  (trådstarter)
   #4
 49     0
Fikk det til. Måtte løfte dørhåndtaket opp slik at sperrefallen / reilen kom skikkelig inn i sluttstykket, før jeg prøvde å låse. Da funka det. 🙂

Edit: leser at dette typisk skyldes at reilen treffer sluttstykket på vei inn, og at det da ikke kommer helt inn av seg selv og må «hjelpes» på plass med håndtaket. Tror jeg må flytte det enda litt opp en dag.