425    21    0  

Hjelp med bytte av ytterdør

 727     0
Kan man bytte kun dørblad her eller må man bytte karm også? 

Hjelp med bytte av ytterdør - 20231130_231244.jpg - byggeglad

  (trådstarter)
   #1
 727     0
Sliter med kondens og feil på yale. Låskassa ruster så det er ikke noe hyggelig klima i døra.
Hjelp med bytte av ytterdør - 20231130_231224.jpg - byggeglad
   #2
 122     Saga     0
Hvis du får tak i navn på produsent og årsmodell kan de kanskje lage nytt dørblad.
Realistisk sett så er det snakk om å skifte karm også. Ytterdører selges alltid med karm.

Men jeg ser ikke hvordan bytte av dør skal løse problemet med Yale?
  (trådstarter)
   #3
 727     0
Det var en som tipset meg om at jeg kanskje hadde luftlekkasje til låskassa og at det ble kondens osv. Vi har to ytterdører. Den ene ble byttet og der har det sittet yale uten problemer i 3 år.

Den andre døra er eldre og der har vi byttet yale/låskasse 3 ganger på 3 år. Det er frost kondens også på enden av dørbladet og veldig fuktig inni døra der låskassa sitter.

Dette problemet har vi ikke på den andre døra.
  (trådstarter)
   #5
 727     0
Denne døra virker lite solid og er veldig lett. Det er kondens på utsiden av pakningen omtrent rundt hele bladet. Dørbladet er ca 6cm tykt og karmdybde er ca 10,5cm

Er det kurant å bytte denne med en 7,8cm tykk dør  og karm 11,5cm? F eks harmonie melsomvik
Siste redigering: Sunday, December 3, 2023 9:19:48 PM av byggeglad
   #6
 122     Saga     0
Det er stor forskjell i kvalitet på ytterdører, men det viser seg som regel i døras evne til å tåle fuktighet. De fleste dører har god isolasjonsevne, selv om det er en "lett konstruksjon".
For å svare på det opprinnelige spørsmålet ditt: Hvis du vil bytte døra til en dør med høyere kvalitet, må du også skifte karm.

Men - jeg ville fortsatt se om det er noen ytre faktorer som gir problemer - så du ikke får samme problem på den nye døra. Du skriver at den ene døra er problemfri, mens denne har problemer med kondens.
1 - tetter døra godt rundt hele pakning når den er lukket (er døra montert korrekt)?
2 - har dørene samme takutstikk på utsiden, samme temperatur og luftfuktighet på innsiden? Står f.eks. "problemdøra" på et vaske- /tørkerom?
TSt
   #7
 14,293     0
Også hvilken vei vær står på kan avgjøre mye, er den ene på utsatt siden og andre på lesiden er det mye mere enn takutstikk som avgjør ting. En veldig "lett" dør kan egentlig også være veldig god hvis den er laget korrekt.

  (trådstarter)
   #8
 727     0
Døra som har problemer er på le side og har et glassfelt rett over seg på 1 meter ut fra vegg. Kan godt hende at den ikke er montert riktig eller at den ikke ligger mot pakning riktig. Men det har ikke jeg forutsetninger for å se med egne øyne:) Vi må i hvertfall justere sluttstykke minst 2 ganger i året for at ikke døra skal være helt slarkete og for at doorman yale skal fungere
TSt
   #10
 14,293     0
Det er jo helt sykt ut. Har en masse overtrykk inne i huset eller hvordan er det ? Balansert anlegg som ikke er balansert ? Evt alt for høy luftfuktighet inne ?