125    5    0  

Hva tipper dere av U verdi på vegger i tegelsteinsgård fra 1895

 18     0
Vinduene er dra byggedato, målte en vegg og den er 13.2m2 
Vinduene utgjør 4.3m2 av totalen. Noen som tørr å tippe u verdi på veggen? Det er noen skikkelig tykke vegger. Når vinduene utgjør så mye må jo uverdien forbedres storslått kraftig på en slik flate om man bytter til 3 lags vindu.

  (trådstarter)
   #2
 18     0
Tipper vegg holder 1,0 eller bedre: https://www.byggogbevar.no/pusse-opp/vindu-og-doer/artikler/hva-er-u-verdi
Hvis du uansett skal bytte vindu, vil det være relativt billig å oppgradere fra 2-lags til 3-lags.
Du kan også høre med Enova.

Blir 3lags, i dag er det ett lags eller to vinduer med ett lag glass, varevindu tror jeg det heter. Spill råttne så bygården må gjøre noe.
   #3
 2 692     0
Når de er råtne, må de selvsagt byttes ut.

Men den gamle stilen "koblede" vinduer (det var et vanlig navn på dem) var faktisk imponerende gode både på varmeisolasjon og ikke minst støyisolasjon. Jeg ser at enkelte leverandører av hyttevinduer har tatt opp (/beholdt) dette prinsippet - i moderne utførelse dog med 2-lags gassfylte "sommervinduer", og et tredje lag "vintervindu" som du kan ta av om sommeren. Avstanden mellom vinter-glasset og sommer-glasset er så stor at du får en beydelig isolerende luftpute mellom dem.

De beste tre-lags-rutene er like gode som dette, men jeg mener å ha lest at skal du ha like god lydisolasjon som moderne koblede 2+1-vinduer, må du velge særlig lydisolerende glass.

Da vi i min tidlige barndom satte vinter-vinduene på loftet, så vi bare hadde enkelt-glass, kunne vi høre fuglesangen utenfor, gjennom ruta. Det var ganske viktig for vår-opplevelsen. Det tror jeg ikke det er mange som har i dag!
   #4
 18 989     Akershus     0
Men den gamle stilen "koblede" vinduer (det var et vanlig navn på dem) ...

Koblede vinduer i en 1890-gård? Det tviler jeg på. Her ser en et koblet vindu i åpen stilling for vindusvask. Innervinduet her kan ikke demonteres, i «lukket» stiling blir det villa gjennomtrekk.

Det keal beskriver er et yttervindu og et varevindu på innsiden som her .

Signatur