#11
 1,617     Rogaland     0
vi har mye av denne problematikken i butikkene våre. Som jeg har skjønt er det UV stråler som lager varmen. For å stoppe dem trenger man filter i form av film eller glass med innebygd filtrering.
Glassene produserer visstnok 1000w pr kvm når sola treffer dem i følge karene som satte opp film hos oss sist.

   #12
 526     0

Vi har Nordan N-tech med U=0.7 . Er veldig fornøyd med dem så langt men vær obs på at du kan få frost på utsiden av vinduene på samme måte som f.eks det fryser is på bilruten din. For oss har ikke dette vært et stort problem og har bare skjedd et par ganger ila vinteren.
Kommer veldig an på fukt og temperaturforholdene du har der du skal bygge.

Ser også at det ikke fryser så lett der vi har kister som stikker langt ut over vnduene.
Vi ser egentlig bare fenomenet på det store vinduene i "spissene" (se bilder i bloggen)

Signatur
   #13
 308     Trondheim     0
Litt på siden av det som er tema her, men er det en måte å finne ut u-verdi på allerede installerte vinduer? Jeg ser at de har en merking på ramma mellom glassene.

Michael
   #14
 9,677     Kysten     0
Sammyboy: nå er vel det litt seint for din del, men dersom vinduene trekkes inn i konstruksjonen eller markise evt utstikk over så vil det hjelpe på dugg på utsiden av vindu.
   #15
 526     0
Ja, det er vel noen løsninger men her er så værtutsatt (vind/regn) at hverken markiser eller å trekke inn vinduene i konstruksjonen har vært noen alternativer.

Kunne laget større utsikk i "spissene" men her også tror eg vi kunne fått problemer med vinterstormene som hadde fått godt tak i disse.

Som sagt er det ikke et stort problem da det skjer ganske sjelden. Men på andre tomter/plasseringer kan jo dette bli et ganske stort problem.
Signatur
   #16
 9,677     Kysten     0
Det er rett at det kan være et problem med dugg, men jeg har inntrykk av at det forsvinner ganske tidlig om formiddagen. Hvordan er det med ising på utsiden av vindu, forvinner det i løpet av morgentimene? Det blir også mer utsatt for fuktinntrenging når en trekker inn vindu og det er værhardt. Men det går å løse det ved å legge en fleksibel membran i underkant av vindu med fall ut fra en lekte en monterer i vater. Vinduet hviler da på lekten. Membranen trekker en et stykke opp på siden av vindu. Kommer det vann bak beslaget da vil det renne ned langs vindsperren.
   #17
 526     0
Dugg forsvinner fort om morgenen, men det er når dette fryser at det blir liggende gjerne hele dagen nå midt på vinteren. Må solskinn til for at det skal smelte.

Intrekkte vinduer er en sjeldenhet her på vestlandet. Regner med det er gode grunner til det  Wink
Signatur

   #18
 9,677     Kysten     0
Det er pga av at en er redd for at fukt skal trenge inn bak beslaget under vindu(sålbenkbeslaget).
   #19
 121     Akershus     0
'personlig er jeg meget skeptisk til isolert karm. Ser også at Nordan har forkastet denne løsningen, det tyder på at det kan være et blindspor pluss råtefare (min skepsis). Jeg selger mye low-e vinduer for tiden Gilje har bra løsninger for inntrekking i vegg, disse bruker jeg jevnlig ved vindusmontasje. I Europa er det meget vanlig å trekke vinduer og dører inn i vegg, mye bedre enn polyruethane mellom treskiktene i karm og ramme. Sjekk feks skaala.co.uk (finsk fabrikant)

   #20
 9,677     Kysten     0
I europa har det vært produsert vinduer med isolert karm i mange år, og det fungerer fint. Jeg vet ikke hvor du har det fra at Nordan ikke skal produsere isolert karm, det er nok feil. Jeg har vært i kontakt med dem ang dette vinduet og de bekrefter at de leverer det. Noe råtefare tror jeg ikke det er, hvorfor skal det være det?
Hvordan anviser Gilje montering av inntrukket vindu? Fant ingenting på siden deres.