35 386    15    14  

Hvordan feste utforinger?

 491     5
hehe sikkert et dumt spørsmål men limes dem i sporet eller sitter dem løst (at det er akkurat plass til den så den sitter fast?)

   #1
 6 690     Akershus     0
Jeg har limt tidligere, men du kan helt sikkert også la dem sitte løst. Geriktene vil jo holde dem på plass. Hvis du vil at de skal sitte litt "fastere" i sporet kan du eventuelt legge på litt maskeringstape på delen som går inn i sporet.
Signatur
   #2
 234     Sunnmøre     0
noen klatter med tec7 i sporet samt at du påfører byggskum ved alle hjørner mellom foring og losholter, så skulle dette sitte som støpt. i tillegg vil listene være med på å holde fast. bruk byggskum med skikkelig justerbar pistol.
   #3
 8 024     Bærum     0
Jeg pleier å legge inn noen små klosser mellom foring og stender. Skyter fast med dykkert. Liker ikke at foringer festes i vinduet. Vanskelig å senere få ut vinduet uten å ødelegge foringsspor etc når det brukes lim.
   #4
 864     Sokna, Ringerike     3
Har aldri festet dem i karmen. Bare presset dem inn i sporet. Holdes på plass med listene. Har aldri hatt noen problem med at de har løsnet.
Signatur
   #5
 785     Vestfold     1
Har revet av listverk og foringer på dører og vinduer som var limt fast. Hvis du ønsker at foringer skal være mulig å fjerne uten å ødelegge karmen, så ikke finn på å lim.
   #6
 3 082     Gol     1
Jeg skjønner hvorfor de limtre de før i tiden. Tok igjen et helt hus med nye foringer og lister i 2000, samtlige foringer har krøpet ut av sporet Pga de henger i karmlisten.
Men i dag som det er avklimatiserte listverkrom så tørker foringer minimalt og vil sitte på plass uten lim.  Jeg kapper til alle utforinger og tester de først, så tar jeg de ut igjen, legges på flatt underlag også limer jeg og spikrer hjørnen før jeg setter de inn igjen:)
Signatur
   #7
 1 570     Sunnmøre     0
Sag til nøyaktig, spikre ihop og bank inni foringspor på vindu. Så skummar du rundt før listverk. Då har du faktisk muligheiten til å kun skifte vinduet om det skulle bli nødvendig og la foringa stå igjen.
Signatur

   #8
 136     1
Enig med de som anbefaler å ikke lime. Har akkurat skiftet panel på tre rom og måtte utvide foringene. Veldig greit at de satt "relativt" løst.
   #9
 1 806     Sør-Trøndelag     1
Vi bare limet sammen hjørnene.
Signatur
   #10
 3 082     Gol     1

Vi bare limet sammen hjørnene.


Lime og spikre de sammen er veldig greit syns jeg.
Men pass på om spikerpistol brukes og hold fingre litt unna når man spikrer.
Jeg holdt fingra inntil og var så uheldig at jeg skøyt meg selv i fingeren slik at jeg satt fast Sad
Fremm med avbiter og en tur på legevakten Smile 1 mm unna så hadde jeg fått stivt ledd Sad så hell i uhell Smile
Signatur