1 640    39    24  

Hvordan forhindre at lys kommer inn på soverommet?

 55     0
Hei, hvordan kan jeg forhindre at det kommer lys inn på soverommet om morgenen? Jeg bruker ei rullegardin, men det kommer likevel inn lys fra kantenene av rullegardina samt under og over rullegardina.

Ønsker dere alle en fin dag. Smile

HSt
   #3
 29 978     Lillestrøm kommune     1
Det er vel det eneste, gardiner på kantene som alternativ. Men har du vindusventiler så blir det null ventilasjon. Her dytter vi nedre del av rullgardinen inn i vinduskarmen i den enden lys er verst, da blir glippen på andre enden større men luften kommer inn.
   #4
 3 202     Asker     1
Jeg kommer til å gå for innvendig plisegardiner, evt med u profil. Men har da ventilasjon, så spiller ingen trille hvor tett jeg gjør vinduet.

Fått tilbud på dette med motor, men holder det en uke og to tatt dagens situasjon i betraktning.
Signatur
   #5
 22     1
Kan være et forslag med plisegardiner på utsiden av vinduet. Så blir ikke rommet varm av sola som skinner mot vinduet
HSt
   #6
 29 978     Lillestrøm kommune     1
Nei,

Utvendig er det kun persienner eller screen, ingen ting av dette er lystett.

TSt
   #8
 10 371     1
Jeg ville ikke hatt dette men heller kombinasjonen av noe inne og ute slik at Zip- screen kan benyttes på dag tid uten at det blir helt tett.
T1
   #9
 548     1
Jeg har et par vinduer med en slik rullegardin med skinner på siden - blir rimelig lystett:
https://solkontroll.no/produkt/midi-x-lystette/
(Ser litt rart ut på bildet - håndtaket på toppen av bildet er selvfølgelig ikke en del av produktet.)

Avhengig av hvordan vinduet ser ut, evt. lufteventil, plassering av håndtak etc, så kan de monteres på vindusramme, vinduskarm eller vinduslist.
   #10
 14     Stavanger     1
Her hjemme har jeg prøvd ganske mange ulike ordninger for å få lystetting på soverommene. Endte til slutt om med lystette rullegardiner fra KID, samt lystette gardiner. Det er viktig at rullegardinen er laget slik at den faller ned på rett side av rullen eller at hele rullen kan snus. Har montert de over vinduslisten, slik at duken ligger inntil listene når den dras ned. De lystette gardinene er festet på en u-stang som går helt ut på veggene. Da tar de mesteparten av det lille lyset som slippes gjennom fra sidene av rullegardinen. Gardinstangen er fra ikea. Tidpunkt heter den. Kraftige fester på sidene som gjør at den tåler vekten av gardinene