236    7    0  

Justere innerdør

 448     0
Er det noen grei måte å justere beslag på innerdører som ikke har justeringsmulighet? 

F eks knekke beslagene litt bakover. Problemet er at døra stopper i karmen i området over og under låskassa. Liten skjevhet i karmen men klarer ikke justere det. 

 

  (trådstarter)
   #2
 448     0
Det har oppstått etter malern sparklet rundt dørene. Og det har for øvrig sprukket opp rundt dør også.

Ingen har skrudd på karmen så dette er utrolig spesielt.

Kan det skje bevegelse i forbindelse med sparkel/gipsmasse? Døra gikk igjen før selvom det var litt trangt.
TSt
   #3
 11 044     0
Hvis karmen buler ut slik det ser her er det ikke noen vei utenom å justere døren ordentlig igjen. Det er bare hvis dørbladet skrubber nede at en berger med å justere på skruene i overkant / nederkant av hengsel.

En dør bør ikke monteres slik at det er litt trangt. Hvis huset er nytt kan stendere etc krympe litt og da får en mere belastning på karm. Hvis det er terskel løs åpning her jeg sett at en strever litt mere med justering av dør.

  (trådstarter)
   #4
 448     0
Det er gammalt hus og gammal karm. Jeg har bare byttet dørblad og det gikk tregt, døra subbet mot karm både litt oppe og på siden.

Etter maler var her gikk ikke døren igjen det hele tatt uten at vi forstår hvorfor. Har forsøkt justere karmen uten hell.

Løsningen akkurat nå ble å ta feinsaga og skjære vekk noen mm der beslaget er skrudd i karmen. Nå sklir døra fint i karmen Smile
   #5
 1     0
Hei byggeglad.
Jeg har kjøpt hus som jeg tar over om 2 mnd, men de hadde samme dørbladene som du har. Vet du navn på disse og hvor de er kjøpt?