(trådstarter)
   #21
 1 429     Enebolig     0
Wirre, som skrevet tidligere i tråden, er nedre del av karmen låst av gulvbelegget på badet. Og som også skrevet, gidder jeg ikke gjøre mer enn absolutt nødvendig for at det skal se brukbart ut på visningen om halvannet år. Jeg tror ikke noen vil sjekke om døra er 3 cm kortere nede enn oppe da.  ;D

kje
   #22
 851     Oslo     0
Blir det stygt dersom man sager med håndsag eller stikksag på døra?
TSt
   #23
 10 631     0
Ikke alltid lett å få pene kutt, lett for at bladet også kan komme litt på skrå. Ville brukt sirkelsag hvis en ikke har annet. Feste en lekt med tvinger evt legge noe på yttersiden slik at en får bedre anlegg og kjør med sagen fra den kanten det skal tas bort. Da er du sikker på at du ikke beverger deg inn på det som skal beholdes. Har du ikke sirkelsag klarer du deg med en rimelig utgave hvis du ikke har mye andre jobber forran deg.
kje
   #24
 851     Oslo     0
Jeg har ikke sirkelsag og ikke dykksag. Er dette en god grunn til å kjøpe dette?

Det jeg har er stikksag, håndsag, vinkelsliper og bajonettsag. Kan noe av dette brukes til oppgaven med greit resultat?
   #27
 574     Akershus     1
Du kan jo forsøke med stikksaga du har. Sett en tape over 5 cm fra bunn og forsøk. Sett på en list/bord fast med tvinger på døra så du har en stabil støtte å for stikksaga. Det vil bli bedre snitt med dykksag.

Du kommer til å måtte felle inn en list i døra når den er kappet. Ved 10 cm kutt er du inne på "papp" området til billigdører. Du må derfor skjære til en list/lekt som du limer fast inne i døra mellom de fire "ytterveggene" til døra for å få stabilitet nederst.


   #28
 21 892     Akershus     0
Vurder å sage fra to sider med lite utstikk på sagbladet. Fliser mindre. Kjør langsomt mot kantene.
Signatur
   #29
 182     Oslo     2
Jeg fikk kappet en sånn billigdør gratis (de ville ikke ha penger for jobben, jeg spurte) hos HC Thaugland på Storo i Oslo. Satte maskeringstape rundt døra og markerte der jeg ville kappe den og de kappet den på platesaga de har. Perfekt snitt, ingen fliser. Renset trebiten som satt i bunnen på døra og trykket inn pappen i døra så trebiten fikk plass igjen med litt lim. Ser ikke at døra har blitt noen cm kortere.

Thomas
kje
   #30
 851     Oslo     2
Du kan jo forsøke med stikksaga du har. Sett en tape over 5 cm fra bunn og forsøk. Sett på en list/bord fast med tvinger på døra så du har en stabil støtte å for stikksaga. Det vil bli bedre snitt med dykksag.

Du kommer til å måtte felle inn en list i døra når den er kappet. Ved 10 cm kutt er du inne på "papp" området til billigdører. Du må derfor skjære til en list/lekt som du limer fast inne i døra mellom de fire "ytterveggene" til døra for å få stabilitet nederst.Jeg fulgte denne oppskriften og det gikk veldig bra. Bare jeg brukte håndsag siden den hadde finere sagblad enn stikksagen min.

Sagde i topp og bunn og satte på listen som var i avkappet. Den gikk såvidt inn med litt banking så jeg limte den ikke. Satser på at det holder. Døra henger nå fint på plass. ☺ Takk for god hjelp. Skal gjøre samme operasjonen på neste dør også.

Kan jeg kappe en Swedoor billigdør på høyden? - 20171110_133124.jpg - Pallantir