674    14    1  

Kjøpe vindu - kun glass

 4 268     Vestfold     0
Hvor får man kjøpt vinduer uten karm? Å kjøpe glasset fra den lokale glassmesteren viser seg å koste trippelt av å kjøpe glass i karm fra nettbutikker og kaste karmen. Så da tenker jeg at det må la seg gjøre å kjøpe vinduene uten karm på nett. Noen som vet om butikker som selger slikt?

Edit: Ønsker 3-lags vinduer.

   #1
 1 143     Asker     0
Hva er pris du har fått? Sist jeg kjøpte tror jeg at jeg betalte 1000-1500 pr m2. Husk at kantene må slipes osv. Ellers er det lovlig farlig å håndtere det.
Signatur
HSt
   #3
 16 484     Sørum     0
Når vi byttet isolerglassruter i alle vinduer hos foreldre for 20-30-årene siden så var det ca en faktor 3 i pris mellom tilbyderene. Med ca 100k i kostnad var det store summer. Så det eneste jeg kan si er at du ikke må ta det første du finner. Kanskje kan du bestille det med en fastkarm, skal du ta ut glasset pass på at de ikke limer det i falsen.

I Tronheim var vi i jernvarebutikken og spurte om pris på sliping av en skapdør lås, når vi fikk den så sa vi at vi skulle ha en likelåsende skapdør lås, når han omsider kom med den så lurte han på om vi hadde glemt nøkkelen, nei måtte vi svare med låsen til 30kr fulgte det 3 nøkler maken til de vi skulle ha, mens de skulle ha 20-25kr for å slipe en. Ekspeditøren skjønte ikke dette men kollegaen hans fikk nesten latterkrampe. Vi var fattige studenter på den tiden
  (trådstarter)
   #4
 4 268     Vestfold     0
Håndtering burde la seg gjøre. De skal bare løftes 20cm opp fra bakken.
Pris fra glassmester var 5000 og noe pr stk + frakt. På nett finner jeg 3-lags fastkarm med samme mål for 6900 inkl frakt for alle 3 vinduene. Glassmesterens fraktpris er ukjent, men han kommer nok ganske nær 20000 totalt.

Utfordringen med å bestille med fastkarm og ta av karmen, er at man ikke vet nøyaktig størrelsen på glasset. Det er jo størrelsen med karm som er oppgitt. Også er det jo en risiko for skader under demonteringen.
   #5
 15 444     Akershus     0
Noen mulighet for å lage vindusåpning etter at vinduet er mottatt?

Å demontere er trolig ikke noe problem med mindre de er kittet. Sad
Signatur
HSt
   #6
 16 484     Sørum     0
Det brukes ikke kitt på isolerglassruter (derfor punkterte alle vinduer hos mine foreldre for leverandøren hadde kittet disse når de var nye)

Men på noen sikkerhetsvinduer har de på en måte jeg ikke helt vet limte glass.
   #7
 3 008     Gol     0
Vi kan bestille isolerglassruter til deg Smile
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 4 268     Vestfold     0
Disse vinduene er felt inn i noen 2x4 som er en del av en bærevegg. Det er altså glass mellom hver stender, og det ugjennomsiktige som holder de to glassene sammen langs kanten er "inni" stenderene. Utenpå stendere er lister som holder vinduet på plass (og beskytter stenderne mot været). I utgangspunktet høres det ut som en risikabel konstruksjon m.t.p. fuktinntrenging, men her er det 1,2m takutstikk rett over vinduene som holder dem tørre. Jeg kunne altså satt inn fastkarmvindu, men da blir avstanden mellom vinduene tredoblet. (Antatt 5cm karm.)

Jeg får ta en tur på den lokale Monter og spørre om glass på tirsdag.
  (trådstarter)
   #9
 4 268     Vestfold     0
Optimeras (Monters) svar var "klart vi kan skaffe det". Men da han hadde tatt seg jobben med å opprette bedriftskundeforhold (som vistnok var nødvendig for å sjekke pris på produktet) kom han med spørsmålet hvilken vei jeg ville ha åpningen. Så ved å forklare ham at glass uten hverken ramme eller karm ikke har noen muligher for åpning, konkluderte han med jeg ønsket fastkarm. Da kom det en annen ansatt forbi som forsto at kollegaen var på tynn is. Hans svar på det hele var at det hadde de spurt leverandørene om før, og fått beskjed om at de ikke kunne levere. Så da slapp jeg å bli kunde der.

I mellomtiden har Skanva fortalt at de kan levere slikt, men fabrikken har en uke ekstra juleferie, så jeg må vente til over helgen for å få pris.
   #10
 173     Bærum     0
Har du sjekket med https://www.glassfabrikken.no/?

Jeg har kjøpt isolerglass i spesialstørrelser og etter egen spec som er produsert hos dem. Jeg brukte selskapet Alt-I-Glass, men det ble produsert hos Glassfabrikken i Larvik.

Prismessig har jeg dog ikke noe forutsetning, for de størrelsene jeg skulle ha ikke var noe vanlig bestillingssortiment.
Signatur