3 411    4    0  

Kostnad vindu vs vegg

 2     0
Vi har planer om å endre en terasse til del av stua, og vi har fått en arkitekt til å tegne det hele for oss (samt stå som ansvarlig søker ovenfor kommune, etc). Hans forslag så langt går blant annet ut på å ha vinduer som går fra gulv til tak (rundt 2 m høye, vil jeg tro) og som da danner hele veggen i påbygget. Det vil da være ett vindu på ca. 1,5m*2m og to vindu på 2,5m*2m. Sånn ca.

Vi må uansett ha nye vindu, men vi lurer på hvor mye slike vinduer egentlig koster, og hvor stor forskjellen er i pris i forhold til vanlig yttervegg. Alternativet vårt er å ha vinduer i vanlig "stuehøyde", altså ganske høye vinduer, men over en kortere del av veggene.

Er det noen som har litt erfaring med slikt? Ønsker bare noen generelle betraktninger. Smile Vi vurderer å be arkitekten om å endre litt hvis det blir veldig dyrt, vi har ikke et ubegrenset budsjett på påbygget. Wink

   #1
 528     0
kommer jo helt an på hvilke kvalitet du vil ha på vinduer men 3 slike vinduer kommer fort på 15 000 ekstra i forhold til en ren yttervegg uten vinduer.....  i tillegg til selve vinduene skal du skal jo ha montering, belistning ute og inne samt foringer.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 2     0
Med tanke på at det er stuevinduer, stor vindusflate og det kan bli veldig kaldt om vinteren her, vil jeg tro at kvaliteten på vinduene bør være så god som mulig uten at man går over på eventuelle ekslusive varianter.

15000 ekstra er ikke avskrekkende da. Blir det veldig mye dyrere for bedre kvalitet?

Og ja, det ser flott ut på tegningene, men ikke for enhver pris. Smile