265    14    0  

Lage strømforsying til Easy Acces kodelås

bvn
 34     Trøndelag     0
Har montert Easy access kodelås på hoveddør og boden i huset. Hoveddøra går greit, men boden er kaldbod så da takler ikke batteriene mer enn noen få uker eller kortere nå når det er så kaldt ute.

Vurderer derfor å legge opp til en strømforsyning istedetfor batteri. Ettersom det er en bod så kan jeg tolerere litt ledninger og leamikk.. Noen som har gjort dette og har noen tips eller erfaringer rundt dette?
Den drives av 3 AA batterier. Noen som vet om batteriene parallell- eller seriekobles i dørlåsen? Mtp om jeg skal koble på hver av batteripunktene på 1,5 v eller 4,5v på et av batteripunktene.

   #1
 21 688     Akershus     0
Der kan måles med voltmeter.
Dersom de står i parallell vil jeg tro at alle 3 har + i samme retning. Ligger de anføttes er det trolig seriekoblet
Signatur
   #2
 562     Nord-Jæren     0
Dersom den fungerer med bare 1 eller 2 batterier er de parallellkoblet. Dersom du må ha i alle 3 for at den skal funke er det seriekobling.

Om de er seriekoblet må du koble henholdsvis + og - av strømforsyningen din på + for det "første" batteriet, og - for det "siste" batteriet for at det skal virke.
TSt
   #3
 10 345     0
Hvis de står i parallell må det være for at det kreves mye strøm samtidig.  Synes dette virker usannsynlig så er nok i serie,  Men en bruker å kunne se dette ut i fra hvordan batteri rom er utformet / kontaktene mellom batteriene.

Men en kan ikke ha batterier i parallell med strømforsyning så batteriene må tas av og vil ikke virke ved strømbrudd. 
bvn
  (trådstarter)
   #4
 34     Trøndelag     0
Takker for svar.

Antagelsen min har vært at det er seriekoblet. Har testet tidligere og det virker ikke med et/to batteri. Ligger ikke samme veg. Ikke fått studert så oppbygginga så nøye. Får se om jeg har en forsyning som leverer 4,5v og teste litt. Mener jeg har en som kan levere mye forskjellig ved å bytte krystall. Ser også Clas Ohlson har noe billige adaptere for 4,5v.

Strømmen er borte så sjeldent at det ikke skulle bli problem. Easy Access sine er også utstyrt med nødnøkkel. Så for boden bør det bli bedre enn å bytte batterier annenhver uke.. Smile

Får teste en kveld det er litt ledig tid.
   #5
 21 688     Akershus     0
Du kan sikkert også gå opp til 5V, litt mere vanlig spenning.
Signatur
HSt
   #6
 29 911     Lillestrøm kommune     0
Bommer du på spenningen så bommer kanskje tastene på rett nummer, dvs Nr 8 blir nr 9 e.l
   #7
 5 990     Finnmark     0
Prøv med litium batterier, eller gammeldagse oppladningsbare NiCa....
Signatur

TSt
   #8
 10 345     0
Begge disse dropper veldig fort i spenning på slutten så en må minimum ha en annen inngang hvis en benytter disse.
I tillegg bruker de ha litt lavere spenning i utgangspunktet. Derfor står det som regel at slikt ikke skal benyttes.
TSt
   #10
 10 345     0
Det er ikke noe som er helt opplagt når en forsøker batteri eliminatorer. Teknologien på hvordan de er laget og hvor gjevn spenning de gir kan variere mye. En del har relativt mye høyere spenning ubelastet. Er det motstandsvettverk som utgjør knappene vil disse også kunne gi feil verdi hvis spenningen ikke er korrekt.