1 882    6    0  

Lekkasje i Velux takvindu

 57     0
Det kommer fukt inn i nedre hjørne av vårt Velux takvindu. Det er ikke slik at vannet renner, men fuktigheten vil føre til at tre materialet råtner over tid. Jeg fatter ikke hvordan dette kommer inn. Jeg har lagt på en silicon fuge på yttersiden i tilfelle det skulle være lekkasje mellom glass og pakning/trekarm uten at dette hjelper. Det ligger ikke løv eller annet som samler opp vann på utsiden. Er det noen som har lignende erfaring og som har funnet ut hva som kan forårsake dette? 
(hus og vindu nytt i 1990)  
Lekkasje i Velux takvindu - IMG_2456.JPG - Bromle

HSt
   #1
 34 021     Lillestrøm kommune     0
Det lekker under glasspakningen tror jeg. Nå har Velux svart her noen ganger på forumet før så vi kan håpe de ser denne. Problemet her er kanskje at det ikke er tatt tak i før det er blitt skade på vindu som gjør reparasjon mye vanskeligere.
TSt
   #2
 12 953     0
Det er kanskje bare speilbildet som får det til å se trehvitt ut også på yttersiden. Hvordan er tilstanden til vindu der ? har vedlikehold vært forsømt så vil treverk suge vann og til slutt blir det ikke tett spesielt som takvindu. Kan det ha startet som kondens innvendig også ? Vet de iallefall i dag anbefaler å kjøpe foringer fra de siden det bedrer luftsirkulasjonen på innsiden av vinduet. Er vindu så langt ned at det vertikale er vegg eller er det bare "hullet" i taket ? Det er denne overgangen de anbefaler at er mye mere skrå i retning nedover takflaten mot innersiden.
  (trådstarter)
   #3
 57     0
Treverk på utsiden er ikke direkte utsatt for vind og vær da det er et metallbeslag som beskytter. Det er mellom dette beslaget og glassruten jeg har lagt på en silicone fuge. Dette ble gjort i sommer da det var relativt tørt.
Bildet viser ikke veggen, men kun "hullet" i taket.
   #4
 99     Rælingen     0
Som regel er det to årsaker til dette.

Hvis rammen er fuktig f.eks sommerstid, skyldes dette utett pakning under glasslist og dette er allerede nevnt.

Hvis treverket i hovedsak er fuktig i den kalde årstiden, skyldes som regel dette smitte av kondensvann fra selve glasset. Ser at det er montert innvendig gardin på vinduet, og ved bruk av denne kan det oppstå store mengder kondens bak gardinen. Det kan løses ved å huske å trekke opp gardinen etter bruk slik at eventuell kondens får tørket bort.
Signatur
   #6
 2     0
Hei!
Kan jeg spørre deg om hvordan denne historien endte?
Hva skyldtes problemet, og hvordan løste du det?
Jeg sitter her med en kliss lik situasjon.
Jeg tror problemet skyldes innvendig kondens fra ruta over flere år (vinduene mine er fra 90-tallet), men oppdaget nå at det også er litt fuktig på utsiden av karmen, så ble usikker.