36 713    12    33  

Limrester etter etikett på vindu

 85     Vestfold     24
På ett takvindu i 2. etg ble etikettene stående på over sommeren. Dette gjorde nok godt for limet, så når vi fjernet etikettene ble det stående igjen lim-/papirrester som er vanskelige å fjerne.

Jeg ble plutselig usikker, men er det ok å bruke f eks Aceton på vinduet? Eller vil det matte glasset?

Noe man ikke bør bruke på glass?

   #3
 4 860     NITTEDAL     2
Du skal ikke behøve noe av løsemidler til dette, på glass. Kjøp deg en liten glasskrape på Jernia, noe ala det man bruker på en koketopp. Spray på eller fukt med klut vann med litt zalo i, skrap av.

Bankers. Tar av mengder av dette selv. Glass er det letteste mediumet du kan fjerne diverse etterlatenskaper fra. Fukte litt, for å begynne å løse opp, skrap av med en barberbladlignende skrape, ferdig.

På stoe butikkvinduer fjernes folie kun med skrape og vann. Liten vits i å bruke løsemidler til små etiketter. Forurensende er det også.
   #4
 551     Norge     0
Bruk sitrus-spray.

Biltema har "Labeloff" som også er en sitrus-spray, som er rimelig og bra.
Signatur
   #6
 343     1
Man skal være obs på at rødsprit setter farge på flisefuger. Har brukt den for vasking før silikonering ( dynke en ball med torky og trekke over hjørner og overganger ) Har ingenting med tråden å gjøre egentlig men greit å vite før man begynner  Wink
   #7
 413     -     1

Rødsprit funker på all lim og ødelegger ikke overflater heller :)


Rødsprit matter ned en del malingstyper, det har jeg fått erfare bittert...  Ren etanol eller ren heptan pleier derimot å gå bra.

   #10
 551     Norge     0
Sier det igjen:
SITRUS-SPRAY
Signatur