156    8    0  

Lydisolert dør bad/vaskerom

 12     0
Jeg tenker på å kjøpe ei leilighet (fra 2017) der døra fra bad/vaskerom går rett ut til stue/kjøkken. Pr i dag står det ei vanlig innerdør der som har luftespalte nederst. Jeg ønsker å bytte denne døra til ei lydisolert dør. Hvilke dør(er) anbefales til dette? Siden jeg regner med luftespalten under døra må bort, bør det vel settes inn en lydisolert ventil i veggen i tillegg?

   #2
 1 291     Bergen     0
Det som er interessant er hvor mange desibel disse dørene står for. Har prøvd en del med såkalte lyddører kun med pakning i karm - det blir for dårlig. Gikk selv for en branndør fra Swedoor som var oppgitt til 35 dB. Tykkelse på dørblad var 60 mm - 40 mm blir for lite etter mitt skjønn. Dette var til soverom med nærhet til vaskestasjon og stue/kjøkken. Vaskestasjonen er åpen via gang mot stue - det går bra så lenge en har en støysvak maskin.
Signatur
   #4
 2 195     Asker     0
Hvordan tenker du å løse ventilasjonen? Legge inn en ny kanal? Det kan skape mye fuktproblemer dersom det tukles med slikt som det.
Signatur
HSt
   #6
 23 206     Lillestrøm kommune     0
Her er det soverom ved siden av vaskerom med normal dør, det er støy gjennom vegg og ikke via dør som evt er problemet. Men er soverom på motstående side av en gang så vil dør ha mere å si. Nå er det Miele vaskemaskin
TDJ
   #7
 984     Asker     0
Hvilke dør(er) anbefales til dette? Siden jeg regner med luftespalten under døra må bort, bør det vel settes inn en lydisolert ventil i veggen i tillegg?

Har benyttet Swedoor Stable m/integrert dempelist i hele huset, tilsammen 12 dører. Er svært godt fornøyd med dempning i forhold til opprinnelige dører som ikke var "hel ved". Anbefales.
Har luftespalte under våtroms-dørene, men ingen av disse munner direkte ut i stue eller kjøkken, men det er åpen gang inn til disse områdene. Ikke plaget med støy.
Signatur

   #8
 301     Oslo     0
Ikke noe problem å sette inn lyddør hvis du bruker overstrømningsventil. Ved nybygg/rehab kan du legge inn både til- og fraluftskanal i rommet hvis du vil ha det skikkelig lydtett men da er det som regel andre bygningdeler som er begrensende faktor.

Irriterende at Swedoor ikke oppgir dB på nettsidene sine. På jobb har vi profflister hvor dette står oppgitt på alle dører. Mener å huske man ihvertfall får opp til 40 dB, men da er du over på branndører som kolvorok nevnte. Trenger du noe over dette må du over på Daloc, men de fleste dørleverandører leverer lyddører opp til 30-35 dB.
Signatur