394    12    2  

Montere Yale Linus på eldre dør med lås under vrider

 21     0
Hei,

Vi har kjøpt oss en enebolig fra 1981 der vi nå ønsker å få smartlås på husets to dører.
Kjøpte inn en Yale Doorman som jeg håpte å få montert på ytterdøren i 1. etasje, men ser nå at det blir for mye tilpasninger av både karm og dørblad for å få plass til sluttstykke og låskasse til at det er et prosjekt jeg ønsker å begi meg ut på. Så da blir denne plassert på ytterdøren i kjelleren som vi uansett skal bytte ut til en nyere dør.

Så har jeg sett litt på Yale Linus og liker egentlig løsningen med denne kombinert med et kodepanel som ungene kan benytte.
Men så er problemet med døren vår at låsen sitter under dørvrideren. Altså vil boksen komme i konflikt med dørvrideren på innsiden.
Det er ikke ønskelig å montere låsen horisontalt da det vil medføre en del tilpasninger av dørbladet. Er en list med en forhøyning som det må freses ut spor i.

Spørsmålet blir da om det er mulig å montere Yale Linus opp ned. Noen som har erfaring med dette? Har stilt spørsmålet til Yale, men har ikke fått svar fra de.

Alternativt om det ikke er mulig kan vel kanskje låskassen byttes ut med en hvor låsen er øverst?
Eller er det mulig å snu låskassen jeg har i dag?

Har en Trioving 5212 låskasse i døren, så ut i fra hva jeg kunne søke opp trenger jeg da en 5316 som koster ganske mye. Trenger sikkert ny vrider og låssylinder også, så da blir det fort uaktuelt å gå for det alternativet. Da kan jeg heller bruke pengene på å få en montør til å montere Yale Doorman istedet.

Noen med erfaring rundt dette?

HSt
   #1
 36,620     Lillestrøm kommune     0
Det var ikke noe fysisk problem med plassering under dørvrider når jeg monterte, jeg tenkte aldri på drt som et problem, men jeg byttet ut en Danslock lås (den satt ikke godt nok fast) og hadde allerede lagd en modifikasjon på innfesting av sylinder som jeg brukte videre

Så sjekk om du har sylinder som er kompatibel hvid ja kjør i vei.  Tror jeg har noen bilder liggende fra lås sylinder modifikasjon spør hvis du vil ha dem

Alternativ er å bytte låskasse hvis sylinder innfesting ikke passer, det finnes ikke orginale låskasser der ute.
  (trådstarter)
   #3
 21     1
Fikk omsider tilbakemelding fra Yale. Det var ikke noe problem å bestille for min dør, men måtte bestille den for Eurosylinder. Fant også ut at jeg måtte bestille ny låsesylinder. Så da er dette lagt i bestilling så satser vi på at alt løser seg.
HSt
   #4
 36,620     Lillestrøm kommune     0
Ok, litt usikker hvordan er sylinderen festet hos deg ?

Mulig det ligger ved noe i Eurosylinder pakken jeg ikke vet om
   #5
 2     0
Er det mulig å montere Yale Linus opp ned? Blir det da tull med låsing, da det blir motsatt eller kan det kalibreres? Har en gammel dør fra starten av 1980 med låsen under håndtaket.
HSt
   #6
 36,620     Lillestrøm kommune     1
Jeg har den på en lås under håndtaket, tenkte iikke på orientering som en sak overhode.

Problemet kan være tilkobling til låssylinderen

Jeg hadde en hjemmelagd overgang lagd til Danalock og brukte denne videre på Linus låsen.

Det går an å bytte låskasse for å unngå behovet for denne hjemmelagde overgangen

Danalock låsen satt ikke godt nok fast så hvis brukeren tok tak i låshuset i steden for hendelen så gikk det å bryte løs enheten. Her har Linus låsen et godt feste.

TSt
   #8
 14,509     0
Kan ikke forstå at en kan få til noe med å bestille nye låssylindre. Det er litt tilpasning i fester på innsiden en må gjøre.
   #9
 2,782     0
Jeg har den på en lås under håndtaket, tenkte iikke på orientering som en sak overhode.

Det er mulig det går an å snu den opp/ned, men det finnes altså en helt egen utgave* for dører med nøkkelen under vrideren, som brukes i resten av europa (og betydelige deler av norske ytterdører også...), det samme markedet som også bruker euro-sylinder. Nå er det lite info å finne på Yale sine sider om nøyaktig hvordan "interfacet" mot låsen er på de to typene, annet enn at Euro-modellen tydeligvis har et spor hvor en standard nøkkel passer inn, mens den skandinaviske modellen har en "adapter" som skal erstatte sylinderen med et flatjern som stikker ut fra døra. Det er mulig eurosylinder-modellen lar seg kombinere med en skandinavisk låskasse med denne adapteren montert...

*) https://www.yalehome.com/no/no/how-it-works - Bla ned til "Kjøp alltid Yale Linus® i skandinavisk modell"


HSt
   #10
 36,620     Lillestrøm kommune     0
Godt poeng selv om jeg fortsatt er usikker på hva som passer. Min modifikasjon har med hvordan låsen tar tak i selve sylindermekanismen og har ikke noe med opp eller ned retningen å gjøre. Det var som sagt et utskifte av Danalock men jeg klarte ikke å se at den skulle passe min Trioving lås uten denne modifikasjonen

Under installasjon så spør den mange spørsmål så ikke utenkelig at variantene elektrisk er like men at skandinavisk modell har andre adaptere og at spørsmålene / respons gjør at den evt endrer funksjon