178    3    0  

Ny ytterdør - vanskelig å lukke

KGH
 1     0
Vi har fått satt inn ny ytterdør. Døren er satt inn av snekker/entreprenør. 

Døren funger stort sett bra, men vi har noen episoder hvor den er vanskelig å lukke og åpne og går tregt. Ser ut til å være kun ved dørlåsen ved at det i noen typer vær blir for trangt her. Det kommer da tydelige skrapemerker på dørbladets side i dette området. Andre dager er dette null problem. Det er skummet rundt døren...

Hva er årsaken? 
Hva kan vi gjøre med dette? 
Er det reklamasjonsgrunn?

Noen som vet?

   #1
 1 621     Trondheim     0
Årsaken er nok at treverket påvirkes av varme og fukt. Når døra da har en ganske nøyaktig passform så blir det trangt når det endrer seg.
Men om årsaken er at veggen endrer seg om døråpningen derfor blir trang, eller om det er døren som utvider seg er vanskelig å si.
Har akkurat det samme her, men tenker at det er veggen - ikke døren som er årsak.

Du har ikke tilfeldigvis en Sweedor dør (vi har Sweedor pulse)?

Uansett, det er nok en del innstillingsmuligheter i dørhengslene som kan forsøkes, men er det ett nytt hus er det uansett en reklamasjonssak - tenker jeg.
Signatur
   #2
 1 290     Bergen     0
Som oftest skyldes dette feil ved montering. Sjekk spalte mellom dørblad og karm fra utside - den skal være jevn og mest mulig lik hele veien rundt. Har du tilgang på laser så kontroller begge sidekarmer - også i plan med vegg. Er den skjev i forhold til veggplan så bør den være det likt på begge sider.

Forutsetter at døren er festet med 4 kraftige skruer på hver side samt skikkelig understøttet ved sidekarmer. Det skal også være kiler/klosser ved alle festeskruer.
Signatur
   #3
 774     Østfold     0
Jeg har hørt at man ikke alltid bør bruke skum på slike steder da det utvider seg en del samt blir ganske hardt... ?

Signatur