91    5    0  

Rist over lysgrav kjellervindu

 475     Trondheim     0
Hei
Vi skal støpe lysgrav for kjellervindu. Har noen erfaring med å bestille galvanisert rist til å legge oppå?

Er det normalt at slike rister har en fals som ligger over kanten på lysgrav-kanten, eller er det mer normalt å lage en innvendig fals i forskalingen. I så fall, hvilken størrelse på innvendig kant? 2 x 2 cm?

   #1
 5 079     Akershus     0
Har aldri bestilt, men har sett mange. Estetisk sett synes jeg det er penere med innfelt rist i forskalingen, men det er min mening da.

Ville ringt de du skal kjøpe rist fra og spurt om høyden, og laget kanten tilsvarende dyp, slik at o.k. rist og støp er ca likt.

.Thag
Signatur
HSt
   #2
 29 886     Lillestrøm kommune     0
Mener vi støpte ned et galvanisert vinkeljern så kanten fikk støtte og risten lå nedi hakket

Vurdert herdet laminert glass? Det kommer ikke mye lys gjennom en gitterrist spesielt ikke på skrå.
   #3
 5 079     Akershus     0
Tror man skal droppe herdet laminert glass, de er blytunge. Hadde vært fint om det gikk an å komme seg UT av lysgrava også? Samt at det umuliggjør lufting om lysgrava er tett...


.Thag
Signatur
TSt
   #4
 10 334     0
Deet avhenger av hva lysgraven er laget for. Jeg hadde smijernsrister over på et sted, dette ga hverken lys eller mulighet for å komme seg ut. Her er de dype lysgravene med høye vinduer delvis murt igjen og erstattet med en grunnere lysgrav som ikke krever tildekking. Men alt avhenger av hvilken funksjon en skal ha. Det er ikke krav om rømning fra alle vinduer i kjeller.
  (trådstarter)
   #5
 475     Trondheim     0
De trenger ikke å stå på hele tiden, det er om jeg må trille noe forbi (da det er litt smalt). Så de trenger kanskje ikke å ligge på hele tiden.....