1 082    13    1  

Sette inn vindu i ytterdør

 175     0
Hei.

Jeg har en ytterdør på et soverom som jeg ønsker mer lys inn i. Først tenkte jeg å bytte ytterdøren til en ny dør med stort vindu, men det koster en del penger. 

Tror dere det er mulig å sette inn et vindu i den eksisterende ytterdøren? Jeg tenker å sette ut hele jobben til en glassmester. Ta av dørbladet og kjøre det ned til en glassmester.

Kan dette la seg gjøre? 

Døren er likner på denne og fra ca 2003.

Sette inn vindu i ytterdør - Dør.JPG - oles
TSt
   #1
 7 481     0
Dette tror jeg er nytteløst. Dører i dag er som regel sammensatt av plater og ioslasjon og elemeter inne i døren slika t det vil ikke nødvendigvis være noe å feste i der hvor du tenker vindu. Du aner heller ikke om døren vil tåle at du lager en slik åpning. (Du vil jo dele noe av det som går på tvers og du vet ikke om det blir igjen noe annet enn oppe og nede. Hadde du forsøkt selv på egenhånd slik at du ikke fikk noe arbeidskost så kunne en jo ha forsøkt men ellers får du finne ny dør på tilbud selv om den kanskje ikke blir like bra som den du har.
   #2
 2 579     I huset mitt     0
Ytterdør på et soverom?
Snakker vi tidenes kaldeste soverom så det må være en ytterdør inn dit??:D
  (trådstarter)
   #3
 175     0
Takk for det TSt. Tror nok det blir å kikke litt på tilbud. Dører er nok bygd opp av ulike materialer.

Hirbofly. Det er en dør, men det er ikke inngangen til huset... Ikke så uvanlig med dører til eks hage eller veranda via et soverom. Nok om det Smile.

   #4
 2 579     I huset mitt     0
Hirbofly. Det er en dør, men det er ikke inngangen til huset... Ikke så uvanlig med dører til eks hage eller veranda via et soverom. Nok om det Smile.


Ikke uvanlig med dør ut nei, men oftest da en terassedør.
Terassedører har jo også bra med vindu, og ikke vanskelig å få til samme u-verdi som ytterdør.
   #5
 112     0
Om du skal sette bort hele jobben med modifiseringen, tror jeg du kommer billigere unna å kjøpe en verandadør.

kjapt søk på verandadør på google, så var første link jeg trykket på verandadør 21x10 til 8444,-
TSt
   #6
 7 481     0
Fikk to brukte terassedører med vindu av nabo når det ble bygget om som er benyttet et sted.  Men disse dørene er nok ikke noe varmere enn en vanlig ytterdør, heller motsatt er jeg redd.  Så f.eks. finn.no  er et alternativ også hvis du skal ha det veldig rimelig.  
  (trådstarter)
   #7
 175     0
Takk for mange tips.

Hovedårsaken til at jeg ikke ønsker å bytte dør er at jeg vil beholde karmen. Døren er montert i grunnmuren (betong) og jeg ikke er så erfaren med dette. Hadde den stått i vanlig stendere så hadde jeg byttet den enkelt selv. Regner med at pris for komplett montasje i mur koster en del inkludert ny puss rund karm, i tillegg til seis og ny grunnmursmaling.

Tror jeg satser på å ta noen gode mål og bilde og prøver å få tak i et dørblad som passer i karmen hos en lokal dørleverandør.  

TSt
   #8
 7 481     0
Hvis du klarer å få type på dør og ca år vil jeg tro at eksperter som Ligaard kan fortelle deg om hvilke dørblad som passer direkte.
   #9
 157     1
Som TSt skriver så kan det være mulig å få produsenten av døren til å produsere et nytt dørblad tilpasset karmen, med tilsvarende beslag og hengsel posisjoner. Men med mer glass enn det du har nå.
Det som er viktig er at du får tak i riktig produsent, og samtidig er heldig nok at de fortsatt kan produsere en slik dør.

Oftest står produsentens merknad i bakkant av dørbladet, ved hengslene. Og i tillegg pleier produksjonsserienummer stå på en lapp på toppen av dørbladet. Hvis du sender disse over til oss på Foris per mail eller som PM så kan vi sjekke om vi kan få tak i et dørblad som passer.

Mvh
Freddy
Signatur
   #10
 1 317     Bergen     0
Dersom karm ikke er pusset inn på innside ville jeg byttet til en PVC-dør som en av disse. Forhandleren her har imidlertid en tendens til å levere dører på oppgitt mål, dvs at en 90x210 dør faktisk måler det, så pass på...Smile
Signatur