267    9    0  

Sidefelt uavhengig av merke?

 32     0
Hei, 
Ser på å bytte ut en tofløyet ytterdør med en dør med sidefelt istedet. Men, har det noe å si om sidefelt er i ett annet merke enn døren? Ser det ligger mange sidefelt på finn feks men "passer" de sammen på noen måte, eller står man fritt så lenge målene passer?

Mvh
Tor J 

   #1
 87     Saga     0
De forskjellige leverandørene har forskjellig karmtykkelse, så det kan kreve litt kreativ listing hvis du skal skru dør og sidefelt rett i hverandre. Det kan også være litt forskjellig glans i overflatebehandlingen, så selv om de bruker samme malingskode, kan fargene fremstå som forskjellig hvis man ser veldig nøye på det.
  (trådstarter)
   #2
 32     0
Ok, det er i utgangspunktet planen å skru de sammen. Har sett på blant annet Tundøren men finner ikke sidefelt i riktig bredde. Dette må da sikkert bestilles spesielt, med mindre man kan gå for en annen leverandør..

Litt kinkig den der..

Tor
   #3
 87     Saga     0
Er det da fordi du trenger et sidefelt som er bredere enn standard? Hvor stor er dagens dør?
  (trådstarter)
   #4
 32     0
Har en tofløyet dør på totalt 150x200 i dag. Tenker da 100+50 på ny..
  (trådstarter)
   #6
 32     0
Ok, godt tips! Hva bør man se etter da? Må da være noe som skiller? Herdet? Vil det ha noe å si på forsikring osv med tanke på letthet for knusing eller lignende?
HSt
   #7
 25 317     Lillestrøm kommune     0
Sikerhetsvindu i fastkarm. Skal du ha klart glass? Hvis ja så brukte de på jobb en stripe med halvtransparent tape på midten som markerte at her er det glass. Når jeg hadde øyeproblem for en del år siden knallet jeg hode i Glassveggen på Esso E6  Gardermoen når jeg bommet på døra på vei ut.(Jeg var passasjer men plukket opp regningen)

   #8
 157     0
Som HSt skriver så kan du med fordel bruke et fastkarmvindu som sidefelt.
Det kommer du unna med langt rimeligere enn de sidefelt som dørprodusenten tilbyr.

Det som normalt skiller de sidefeltene fra et vindu er tre ting.
For det første tilbyr kanskje dørprodusenten sidefelt som matcher dørdesignet. Det vil si at sidefeltet har samme type og form på glasset, med eventuelle sprosser, samt eventuell sporfresing og glasslister.
Det andre er at det ofte er en liten brystning i bunn av sidefeltet, slik at man prøver å minske risikoen at man kommer bort i glasset av misstak.
Et sidefelt fra en dørleverandør har oftest matchende karmdybde. Men riktig nok har noen dørprodusenter ulike produksjonsserier, så man bør dobbelsjekke dette selv før man bestiller.

Dette er selvfølgelig ikke nødvendig, og hvis man velger bort dette er det lett å spare et par tusenlapper.
Det med karmdybden kan man få til å matche hvis man gjør litt research. Det går ofte ann å finne vindusprodusenter som bruker de samme målene på karmene som døren du kjøper har. Eller i alle fall i nærheten av det.

Noen andre ting man bør tenke på er at hvis man ønsker sotet eller frostet glass, så er der en god risiko at disse ser litt forskjellige ut mellom dør og sidefelt. Bland annet pga antall lag glass, og mørkhet/tetthet på sotning eller frostning.
Og som HSt skriver så kan det være forskjell i tykkelse og glans på malingen. Og som nevnt er det absolutt anbefalt å ha sikkerhetsglass i vinduet, helst både innvendig og utvendig.

Du får gjerne ta kontakt med oss på Foris, så kan vi se om vi kan hjelpe deg å finne et vindu som passer.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 32     0
FORIS AS takk for feedback. Jeg har faktisk sendt dere en mail på dette og en av ytterdørene deres, så vi kan ta det derfra Smile