85    2    0  

Skifte vindu og balkongdøra

 2     0
Hei,

Jeg vil utskifte gammel vinduer og balkongdører i leiligheten min i boligblokka på Borgen. Vinduer tror jeg er fra byggeåret 1969. Leiligheten har to yttervegger og begge vegger har 1,4m breid balkonger utenfor, da er det ingen fare for fall hvis vinduer står åpen. Balkongdører har brystning med høyde fra underkant av glassfelt lavere enn 0,8m på ene veggen. På andre veggen er det høyere enn 0,8m. Jeg har tenkt å bestille tre vinduer og dører. 
Gjelder TEK 17 kravet for sikerhetsglass når jeg skifter disse gamle vinduer? Det koster noe ekstra tusen kroner for å bestille vinduer med sikerhetsglass. 

Begge yttervegger er ca. 10cm tykk og isolerer ikke så godt, derfor tenker jeg også å skifte ut isolasjon bak gypsplater innvendig. Kommer det i spill noe TEK kravet her?

mvh
Shoeb

Skifte vindu og balkongdøra - Leilighet plan.jpg - AnonymSkifte vindu og balkongdøra - Vegg 1.png - Anonym
Siste redigering: 30. juni 2021 09:53:32 av Shoeb Shaikh

TSt
   #1
 10 231     0
Dette er nok enten en sak for sameiet, borettslag e.l. ann på hvordan ting er organisert. Det er skjelden at dette er eget ansvar på godt og vondt. Så jeg tror en må beregne å pusse opp resten og ta denne veggen isolert. Pass på å spare på tapet nok til vegg, minimum kode på farge ved maling etc.
  (trådstarter)
   #2
 2     0
I boligsarmeiet vårt har sarmeiet ansvar for delen som vender ut mot fellesareal. Balkongen er ikke fellesareal og da er ytterveggene som vist på bilde over faller i seksjoneierens ansvar område. Det har jeg også fått bekreftet fra sarmeiet.