218    9    2  

Skjev dør

 8     0
Hei, jeg har en ytterdør som har begynt å henge veldig slik at den tar i dørkarmen opp til venstre. Jeg har en hengselretter som jeg har prøve å rette den opp med. Jeg har prøve å presse mot høyre på begge de to øverste hengselene uten det har gitt noe synlig resultat. Har noen tips til hvordan jeg kan få rettet opp døren med hengselretter. Eventuelt andre tips til en løsning av problemet?
Skjev dør - Image2.jpeg - BRS1
Skjev dør - Image.jpeg - BRS1

   #1
 4 635     OSLO     0
må vel være en grunn til at den henger/siger ned? sjekka vateret på karmen? kanskje du må prøve og stramme/justere skruene i karmen?
   #2
 21 878     Akershus     0
Du kan forsøke å sette en skrue rett over øvre hengsel og se om det er noe å hente der.
Signatur
   #5
 21 878     Akershus     0
Du skal jo ut nede til høyre, ikke inn oppe.

Hvis du ser på dørsprekken så er den tett omtrent til øvre hengsel.
Du har rett i at det vil rette døra å få den lenger ut nede, men lenger inn oppe vil også hjelpe. Ofte er dører festet med kiler i hjørnene mens karmen er litt for svak og bøyer seg.

Ut nede kan fikses med hengseljern eller ved å legg litt papp under hengsla.
Signatur
HSt
   #6
 30 154     Lillestrøm kommune     0
Inn oppe retter kanskje mye, jeg strammet karmskruen på dette punktet på en nyinnsatt
dør og den sluttet å subbe for godt
  (trådstarter)
   #7
 8     0
Jeg har prøvd hengseljern både opp og nede, men det gir ikke ingen effekt. Døren flytter seg i praksis ikke noe som helst Jeg drar kanskje ikke til hardt nok? Litt redd for at den hengel skal bli skadet, men det er kanskje ikke noe å tenke på?
Forslag er også å dra til en skru i karmen opp ved øverste hengsel? Det skal jeg prøv ut i så fall

   #8
 5 192     Akershus     2
Om døra ikke flytter seg er du ikke brutal nok, godset skal bøyes, det er det som er hele poenget.

Om dette er en dør du helst ikke vil ha flere montasjehull i, kan du enten skru ut øverste hengselsblad på karmsiden, dra inn en kraftig skrue, og skru på hengselsbladet igjen.

Det andre alternativet er å bytte ut en av skruene i det samme hengselsbladet og sette inn en lenger, som går inn i stolpen døra er festet i.

Den siste måten er raskere, men har begrensninger: man må benytte en skrue som har en hodestørrelse som passer i nedsenket i hengselsbladet, ellers vil det stikke opp og i verste fall treffe det andre hengselsbladet under lukking.


.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 8     0
Hei, jeg fikk fikset dette for noen dager siden. Det jeg ikke skjønt er at en må bruke hengseljern slik at en presser den øverste hengsel sin øvre del mot venstre for så å presse på mot høyre på den nedre delene av øverste hengsel. Og motsatt på den nederste hengel. Da ble døren helt fin igjen Smile