263    4    0  

Skyvedør i glass mellom kjøkken og stue

 43     0
Jeg er ute etter en glassvegg med skyvedør til en 180 cm bred åpning mellom stue og kjøkken. Jeg vil gjerne høre om noen har satt inn noe slikt og har gode erfaringer. Formålet er å kunne skjerme av kjøkken litt, især med tanke på støy, og bevare lysinnslippet fra kjøkkenvindu til stue.

 Et alternativ er å kjøpe en løsning ment for ytterdør mot terrasse etc, det vil i alle fall gi mer lyddemping enn en vanlig innendørs skyvedør. Men det spørs om det ser bra nok ut, og muligens blir den for tung og keitete å åpne og lukke, slik at vi ender opp med aldri å gidde å gjøre det. Så jeg håpte det finnes løsninger for innendørs bruk. 
 
 Jeg er jo fullt klar over at en snekker i tospann med en glassmester sikkert kan fikse akkurat det jeg trenger, men det handler om å finne et kompromiss mellom kvalitet, funksjon og pris her. 

 Det er vanskelig å angi et tålbart prissjikt. Vi har noe kapital tilgjengelig, men det er flere jobber på lista, så ting må avveies. Dessuten er det varierende priset på slikt for å si det mildt, og jeg vet ingenting om markedet. Noe over 25K tror jeg blir kanskje blir veldig vanskelig, men ønskelisten er urealistisk i forhold til budsjettet allerede. Det kan gjerne koste mye mindre enn 25.  


   #1
 1 331     Bergen     0
Monterte en lignende løsning som romskiller for å avdele soverom i eksisterende stue. God på lysgjennomgang og lyd, men litt tung å betjene, ja. Fungerer likevel greit når man blir vant til det - kan jo bare skyves til vanlig og heller lukkes/senkes en gang i blant.

Fikk tak i en slik på FINN for 12k forrige sommer, men har også sett tilsvarende ned i 10k. Gjelder da nye dører som er feilbestilt e.l.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 43     0
Nå har jeg brukt mer tid på å google enn sunt er. Vanskelig å få et godt inntrykk av finish på små internettbilder.

Har i alle fall skjønt at det er veldig mulig å få lagd dette på spesialmål, men jeg har en mistanke om at det vil koste bra. En del har også størrelser som hopper med ti cm om gangen. Med 180 åpning så må jeg vel gå for 170 dør, kan vel ikke ta sjansen på at en på 180 kan settes rett inn, foring, festing og isolering av glipene må vel til
   #3
 161     0
Per idag tar de fleste leverandører ikke noe ekstra for å lage på spesialmål. Helt ned på milimeteren faktisk.
Derfor ville jeg sett etter en dør som var 1-2cm mindre enn det du åpning er idag. Større gliper enn det gir merarbeid, og kan gjøre det vanskelig å få skikkelig tett, da med tanke på lydtetting som er ditt mål med prosjektet.

Ta gjerne kontakt så kan jeg lage deg et tilbud på de mål du måtte ønske.

Foris kan levere skyvedører fra en rekke ulike norske produsenter, og vi finner en grei pris til deg.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 43     0
Hva med hvite plastlister mot glasset, er det noen av leverandørene som har tenkt på det? Virker som det er svart list overalt.

Gud utnyttelse av bredden er bra det, men jeg regner med der må lages en foring i toppen uansett. Åpningen går helt til taket, 246 cm. Men muren er 19 cm tykk, så det skal være mulig å lage lydvegg der.
Men jeg kan sende info. Må få ta nøyaktige mål av åpningen først, finne ut hvor den er smalest. Lite rette kanter og vinkler i denne blokka Smile