113    4    0  

Spørsmål om vindu

 2     0
Hei,

Vi pusset opp huset og byttet vindu i 2017, fikk satt inn vindu som går helt ned på gulvet 110x210 størrelse. Vi satte ikke inn vinduene selv men hadde et firma som gjorde dette. Dette firmaet eksisterer ikke lengre forøvrig. 

Vi opplever at det er iskaldt nederst på gulvet foran alle vinduene og mistenker at det ikke er satt inn slik det skal. Ikke vet vi for vi er ikke snekkere selv. Vi har et varmetap som vi merker godt. Vi kjenner trekken.

Det vi nå vi vurderer er å få satt inn nye vindu som ikke går helt med på gulvet men at vi hever de med 30-50cm opp slik at vi får vegg under vinduet. Da vil vi slipper varmetap. 

Er det normalt at det skal trekke fra vinduene i underkant?

Er det noen som har noen anelse om dette er noe som man kan få på forsikring? Ikke nye vindu men arbeidet med å skifte de. Eller må vi bare ta kostnaden på nytt?

TSt
   #1
 14,293     0
Det å redusere vindushøyde med 30cm vil jo ikke hjelpe mye så dette vil jo være tilnærmet bortkastet.  

Vinduer er jo alltid kaldere enn en vegg så en viss kald trekk må en regne med.  Skaff en gulvstående ovn og sett forran med litt varme på og se om dette hjelper.  I "gamle" dager monterte en alltid varmelist under vinuder men etter at en fikk energiglass så har vinduer blitt såpass mye bedre at det ikke nødvendigvis skal være nødvendig.  

Finn ut om trekken er fra kaldras eller om arbeidet ikke er gjort ordentlig med isolasjon og tetting rundt vinduet.  En får jo ikke noe på forsikring fra evt dårlig utført arbeid eller om en har valgt veldig dårlige vinduer. 

Hvis en finner type og fabrikat på vindu kan en også evt sjekke hvilken U verdi det er på vindu.  Jeg var med og fikk 2 lags nye vinduer fra Nordan et sted for 7 år siden og de er jo veldig bra f.eks.  
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Det var det fagfolk (tømrere) sa til oss ville hjelpe. At man fikk en isolert vegg skulle være bedre enn å ha vindu rett ned på gulvet.

Vinduene er satt rett ned på gulvet. Er vel muligens vindsperre. Det er skummet på sidene og på topp av vinduet. Men jeg vet ikke hvordan dette skal gjøres med så store vindu😊

Det er 2 lags Nordan vindu som er satt inn.
   #3
 398     0
Hei, vi har 5 slike vinduer som går helt i gulv (gulvet er lagt inn i foringssporet på vindu). Jeg har satt de inn selv. 3-lags glass med u-verdi på 1,0.

Det er gulvvarme ved 4 av 5 vindu hos oss. Min erfaring er at dette fjerner problemet du viser til. Der det ikke er gulvvarme, er det kaldt på gulvet ca 50 cm inn fra vindu. Dette skyldes rett og slett at den kalde luften ved vinduet synker mot gulvet, det i kombinasjon med at karmen er kaldest på et vindu og at karmen står rett på bunnsvill uten mulighet for isolasjon/skum mellom, gjør at det blir en kuldebro her.

Så, om du hever vindu 30 cm vil det kunne hjelpe noe, men litt kaldras vil det alltid vere. Varmekilde nær vindu gjør at den varme lufta sirkulerer oppover forann vindu og fjerner mesteparten av den "kalde trekken".

TSt
   #4
 14,293     0
En har jo "masse" penger til å betale litt strøm hvis en kan løse dette uten å bytte.  Kobles den til med stikkontakt kan det tas bort i den varme årstiden.  

https://telco.no/portfolio/varmelist-type-mx/   (Bare et tilfeldig resultat med søk på varmelist) 

Men kan forsøke med en billig løs ovn først for å se hvordan det blir.