108    5    0  

Sprosser - pålimte, løse eller begge deler

 15     0
Hei,

Skal ha sprosser og er litt usikker på løsning vi skal gå for. Ser primært på utenpåliggende eller løse. Gjennomgående sprosser er ikke aktuelt. 

Bakgrunn for at vi er usikker er vedlikehald og vask av vinduer, samt kva som ser best ut både innenifrå og utenifra.

Vurderer 4 løsninger for type sprosser i kryss med 4 felt (2x2) til sammen:

- pålimte sprosser ute og inne
- pålimte sprosser inne og klips(løse) sprosser ute
- pålimte sprosser ute
- klips (løse) sprosser ute

Leser litt om varmetap men usikker på om noen av løsningene nemnt over har noe å si for dette. Til informasjon so er det 3-lags vindu det er snakk om. Sprossene skal vere litt bredere vertikalt enn horisontalt.

Noen erfaring med disse alternativene over? Kom gjerne med subjektive erfaringer både angåande teknisk løsning, vedlikehald og estetikk?


Mvh.
Håkon Martin

Type sprosser ville dere valgt

  • Pålimte sprosser ute og inne
  • Pålimte sprosser inne og klips(løse) sprosser ute
  • Pålimte sprosser ute
  • Klips (løse) sprosser ute
Maks 4 svar


   #1
 51     0
Å ha sprosser på innsiden syns jeg er noe herk, mer jobb å vaske vinduene. Hadde gjennomgående i hovedetasje og loft, i kjelleren var det utvendige med klips og har ikke noe negative å si om de, i garasjen er det pålimte utvendige og de har løsnet på flere av vinduene. Maling var og noe dritt på de vinduene en ikke kunne ta av sprossene på, de er inntil glasset så det legger seg fukt bak så de er alltid fuktige, så når en malte så flasset de ikke lenge etter pluss at det var mer pirk å male dem😖 nå bygger vi om til funkis så nå blir det alu.kledde vinduer og satser på å slippe å plages så mye med vedlikehold 😁
  (trådstarter)
   #2
 15     0
Hei Decapoda: det er aluminiumkledde vinduer utvendig og sprossene skal vere av type aluminimum utvendig. Takk for innspill.
TSt
   #3
 12 120     0
Ville vare valgt sprosser utvendig. Men de må være løse. Sjekk hvordan sprosser blir løsnet. Har en horisontal sprosse på noen vinduer for å lage de makne til de to felt som var før. Her er det en fjær belastet tapp som dyttes inn for å ta den løs. Sprossen ser pen ut innenifra også synes vi.

Men det finnes enda et alternativ, sprosse inne mellom isolerglasset. De som hadde valgt det på små rutet vindu på hytte var fornøyd med denne løsningen.
  (trådstarter)
   #4
 15     0
Da har vi landet på pålimte sprosser innvendig og løse sprosser med klips utvendig. Tror det blir eit greit kompromiss.
TSt
   #5
 12 120     0
Det blir en fryktelig vaskejobb av de pålimte så ville droppet alt innvendig.  Med farget Alu på sprosser ser ikke de utvendige så gale ut heller fra innsiden. Det eneste kompromisset her er å ikke ha gjennomgående sprosser.