15,051    5    0  

Swedoor compact innedør til lydisolering av gang

 1,092     0
Har noen erfaring med disse dørene?
Tenker mest på den lydisolerende egenskapen produsenten hevder at de har.
De dørene med glass er også helt råSmile men har disse samme lydisolerende egenskap?

Planen er og sette opp en lydvegg og lydisolerende innedør i en gang i en gammel bygård for og fjerne støyen den lydisolerende ytterdøren ikke klarer. Virker som døren kun fjerner de høyeste frekvensene.

Jeg vil ha det pottelydtett:)

Her er linken til dørene.

   #1
 87     Sørlandet     0
Har desverre ingen erfaring med disse helt enda, men har to stk dører av denne typen stående klare til å settes inn i karmene. Karmene, med lyddempningslist, klarte ikke maxbo å trylle frem før 6-7 uker etter bestilling, så her ble arbeidet stående på vent. Jeg har også søkt etter informasjon på slike dører og har kommet fram til samme dør som deg, og at en lydlist i karmen også må på plass for å få optimale lydtettingsforhold. Dette kostet etter hva jeg kan huske noen kroner mer, men ikke for mye. Personlig ville jeg vært litt skeptisk til dørene med glass da jeg ser for meg de er tynnere, men har ingen praktisk erfaring med disse. Lykke til med lyd!
   #2
 39     0
For å få det såpass lydtett som du ønsker anbefaler jeg at du skaffer deg en B30 dør, de er både brannklassifiserte og lyddempende til 35dB. Jeg har selv sånn hjemme fra et vindfang som to boenheter deler. Døren er helt super, nesten ikke mulig å høre snakking i gangen en gang.

Disse dørene brukes inn til leiligheter i blokker og lignende. Som en ytterdør - bare inne Smile Settes inn i vanlig karm, det er gummipakning i selve døren. Men de koster en hel del :)

Jeg fant det ikke på swedoor hjemmesiden, men de står i katalogen deres på side 84, den ligger på hjemmesiden deres.
   #3
 87     Sørlandet     0
Disse B30 dørene er vel det beste alternativ, men etter hva jeg husker fra min research kostet denne typen omtrent 3 ganger så mye som 'massive formpressade dörrar'. Og forskjellen på lyd var 30db mot 35db. Hvis døren som søkes her skal være ut til en felles gang i en bygård hvor 'fremmede' ferdes høres det ikke dumt ut å velge lyd og brann dør som Frei nevner. Sikkerhet med tanke på innbrudd kan kanskje også være noe å tenke på. Hvis det blir et slags 'vindfang' kan en slik B30 dør bli litt for voldsomt etter min mening. B30 med profilerte speil virker også grovere ut i fra bilder jeg har sett.
   #4
 39     0
Jeg synes koga ressonerer veldig bra. Har det brann/ tyverihensyn kan en B30 dør være verdt å vurdere, men ellers høres massiv formpresset dør ut som et veldig godt alternativ. Er det virkelig 30dB demping i de dørene? Det er jo veldig bra for en "vanlig innerdør".
   #5
 22     Oslo     0
Hei!
Her kommer "fasiten" fra Swedoor selv. Jeg som skriver innlegget jobber for Swedoor. Når det gjelder lydisolering er Compact-serien det beste alternativet for innerdører. Har man tettelist i karmen, vil lyddempingen bli 25dB. Benytter man en glassdør, vil lyddempingen forringes noe, men en tettelist har mye større betydning enn et glass. Den desidert beste lyddempingen får man ved å benytte en klassifisert massiv dør B30/40dB. Denne er tenkt benyttet mellom leilighet og oppgang, så den er både mer kostbar og massiv. Det er også mulig å bestille en klassifisert massiv dør med glass. Lyddemping på denne er 25dB. Glasset man da benytter er 6mm herdet, mens en compactdør vil ha 4mm herdet glass.

Jeg anbefaler å ta en titt på vår nye brosjyre for entré- og svalgangsdører. Den finnes på www.swedoor.no under produktsortiment. Velg "brosjyrer" i menyen til venstre.

Lykke til!
Signatur