172    8    0  

Takhøye skyvedører

 3     0
Hei!
Holder på med et oppussingsprosjekt der en arkitektbror har foreslått takhøye skyvedører. Er det noen som har konkrete forslag her? Har kun takess å skru i i taket, og en så  høy skyvedør vil bli rimelig heavy så er skeptisk til å kun feste skinne i tak. Takhøyde etter ny parkett vil bli ca 239.. er iallfall lite å finne i «standard» av dette

   #1
 156     0
Trenger du takhøye dører når du har takess? Takess går for å være en rimelig og enkleste form for tak, mens takhøye skyvedører er i motsatt ende av skalaen: dyrt og eksklusivt. Vil ikke dette kræsje litt?
   #3
 415     Oslo     0
Skal du bare bruke den som romdeler kan du bruke vanlige garderobedører. De fleste garderobeleverandører som f.eks. Garederobemannen, Elfa og Acme markedsfører dette som romdelere.

I motsatt ende av prisskalaen har du f.eks. Leba, Schüco og Linvisible,
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 3     0
Tanken er å ha en TV-stue(og mulig fremtidig gjesterom/barnebarn-rom) som kan være både åpen løsning, og litt mer lydtett. Romdelere er vel såpass tynne at det er vanskelig å stoppe nevneverdig med lyd? Skyvedører er heller ikke optimalt, men likevel bedre enn romdeler.
   #5
 415     Oslo     0
Skyvedører og lyd er en dårlig kombinasjon uansett hvordan du snur og vender på det. Innebygde skyvedører lager et stort hulrom i veggen, utenpåliggende finnes ikke tett noe sted og begge typene er som regel terskelfri med åpning under mot gulv.
Signatur
   #7
 3 707     Akershus     0
Niks, han skal ha en TV-stue-greie. Neppe ute Smile

Har montert pocketkarm på 230 (tror jeg). Tofløyet skyvedør. Tipper det var spesialbestilling. Om det var, kan du jo bare be om den høyden du ønsker.

.Thag
Signatur

KE
   #8
 3 078     Hordaland     0
Jeg har montert to takhøye skyvedører hos meg fra Knudsen dørfabrikk.
Skyvedører gir aldri fullgod demping men det hjelper godt med lyddempense dørblad og at døren er ett stykke inn i lommen. Skal du ha en enkel dør er det utfordrene å få den langt inn i lommen, særlig om lommen er smal. Jeg har ene døren mot vaskerommet og det er ganske god demping av vaskemaskin som surrer og går der inne.

For å realisere takhøy dør må du gjøre noe med taket, forsterke på en eller annen måte, gjerne en eller annen drager på oppsiden av taket som skinnen kan skrus i som hviler på veggen på begge sider. Om du klarer deg med døråpning som er 5-10cm under taket er det enklere da man kan ha bjelken under taket.

Jeg liker også at skyvedøren er listefri men det krever at veggen bygges opp av to lettvegger og blir dermed noe tykk.