94    8    0  

Tykkelse på vegg for skyvedør, dimmer og termostat?

 1 802     0
Ønsker stor åpning inn til kjøkken, men samtidig ønsker vi mulighet til å lukke igjen.

Så har egentlig bestemt oss for å montere 2 skyvedører. Er det da noe spesielt en må ta hensyn til, eller er det bare å montere de karm mot karm?

Hvordan løser en det da med tanke på lysbryter og eventuel termostat? Vil jo ha dette i nærhet av inngangen til kjøkkenet, men det er jo ikke plass til veggbokser pga skyvedøren.

Benytter en seg da av trådløse alternativer til belysning, og flytter termostat til et annet sted i rommet?

   #1
 5 079     Akershus     0
Er bare å montere dem karm mot karm. Enten lager du veggen tykkere, slik at du kan installere bokser i den, eller så blir det utenpåliggende (kablet eller trådløs)


.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 1 802     0
Jeg forstår.

Så 98mm er det som trengs for skyvedør, med brytere på hver side via veggboks så må jeg på med 48mm ekstra på hver side og jeg får en 20 cm tykk vegg?

Tror løsningen da blir trådløse brytere og heller få flyttet termostat til en annen plass på kjøkkenet. Termostat stilles jo stort sett bare inn en gang og ikke noe en til stadighet justerer på.
   #3
 5 079     Akershus     0
Ja, standard skyvedørskarm er tilpasset 4" vegg. Men du får dem til 3" også! om det gjør noe forskjell Smile


.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 1 802     0
Tror nok trådløse brytere er veien å gå.

Skal uansett regne på det, se hvordan det vil passe inn med valgte moduler på kjøkkenet om veggen må fores ut så mye. Vil på mange måter gjøre det mye enklere å kunne legge opp elektrisk som vanlig tross skyvedør, men skal passe inn med resten også.

Takk for hjelpen
   #5
 4 548     OSLO     0
man får bokser tilpasset tynne lekter. du kan lekte ut med 23mm lekt, det + gips er nok til skjult anlegg
da får du inn termostat og dimmer feks

var på et prosjekt hvor de lektet ut murveggene med kun 23mm lekt for og spare plass, det gikk helt fint med termostat og dimmere i de lave boksene

https://proff.elko.no/34-100-6-lop-veggboks/34-100-6-lop-veggboks-article1540-3096.html
  (trådstarter)
   #7
 1 802     0
Et kjapt spørsmål til rundt det praktiske ved montering.

Skyvedørene skal inn i en eksisterende vegg. Håpet er å kun åpne opp denne veggen i fra kjøkkensiden og så få inn karmene.

Eksisterende vegg er 2", så denne må uansett bygges på for å få plass til karm beregnet til 4" vegg.

Jeg har ikke montert skyvedør tidligere, så jeg er ikke helt sikker på hvordan dette gjøres, og hvordan det løses.

Eksisterende vegg har horisontale spikerslag grunnet stående panel i stuen. På kjøkkensider er det noen sponplater. Tanken var da å fjerne sponplater, fore ut vegg til 4", så montere skyvedørskarm og la panel på stueside henge som den gjør i dag. Er det da noen mulighet for å tilpasse dette å få inn skyvedørskarm, eller må jeg la eksisterende reisverk stå for å få opp en 4" vegg på innsiden av den eksisterende 2" veggen?

   #8
 5 079     Akershus     0
Om kunnskapen er der har du alle muligheter til å få til akkurat det du ønsker. Utfordringen ligger i å rive spikerslag uten at alt ryker. Har hatt veldig god erfaring med å skjære spikerne som fester panel til spikerslag med bajonettsag med langt baufilblad på..Thag
Signatur