331    6    2  

Utforingsnot på feil side i forhold til hvilken vei døra slår

 11     0
Alle dørkarmer jeg finner har utforingsnot på motsatt side av den veien døra slår. Jeg skal montere dør til bad hvor jeg ønsker at dørkarm/terskel skal monteres helt flush med veggene inne på badet og dermed ha utforming mot rommet ved siden av badet, samtidig som at døren ikke skal slå inn på badet. Jeg kan ikke finne karm som oppfyller dette ønsket (200x90), hvilken løsning er vanlig å gå for ved en slik problemstilling?

   #1
 157     0
Hei
Dette er ikke en veldig vanlig problemstilling, da foringene normalt monteres på anslagssiden. Hvis de monteres på hengslesiden, slik du skriver, så vil døren bare kunne åpnes litt over 90 grader. (varierer noe avhengig av veggtykkelse.)
Jeg misstenker at løsningen for deg blir å kjøpe en karm uten foringgspor, eller å ta en karm med spor og kappe den til ønsket dybde. Og deretter enten frese ut nye spor på motsatt side, eller skyte foringer direkte i karmen, uten spor.
Uansett hvilken løsning du går for medfører det en god del ekstra arbeid, og det skal nok en del til for å få et godt resultat.

Du får vurdere dette opp mot å gå for en standard løsning, hvor dørbladet flukter med veggen utenfor badet.
Signatur
   #2
 93     Rælingen     0
Hvis døren skal slå ut på samme side notspor, vil du ikke kunne åpne døren 180°. Derfor er notspor på motsatt side, og antar at dette ikke er mulig å få tak i.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 11     0
Takk for rask respons begge to, dette med at døren ikke vil kunne åpnes helt hadde jeg ikke tenkt på så her må jeg nok undersøke litt mer skjønner jeg.. Ønsket er for så vidt ikke i seg selv at døren skal monteres flush med veggene på badet, men av en eller annen grunn er det slik jeg har tenkt ved støping. Jeg har dermed ikke støpt noe mer inn mot der terskel kommer, hvordan blir det da å få tett med membran og smøre opp på terskel? Veggen er jo fort 16-17 cm tykk pga utlekting i tillegg til reisverk, og med 92-93mm dyp karm må jo denne monteres mange centimeter inn mot rommet ved siden av.
Utforingsnot på feil side i forhold til hvilken vei døra slår - 7DA4C6ED-72A5-4B70-ADF5-78239CB76FEC.jpeg - FreddyBygg
   #4
 3 114     Akershus     1
Bytt ut standard flat terskel med en som er like bred som veggen! Gjort det mange ganger, funker hver gang.

.Thag
Signatur
   #5
 19 556     Akershus     1
I tillegg til at det kan bli umulig å åpne døra 180 grader om det er ønskelig, så er karmen på hengslesiden ganske smal/tynn. For lite plass til vanlig not for foring.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 11     0
Takk for innspill!
Målte igår veggen til 21 cm tykkelse uten flis, dvs fort nærmere 22,5 cm med flis + flislim (store fliser) så blir det å støpe ca 10 cm til og flislegge inn mot terskel.