152    12    0  

Utvendig persienne drar opp skjevt

 164     Froland     0
Noen her som "kan" disse?
Har montert en som er kjøpt brukt og ved demontering fungerte den, men kan ikke huske om den også da var slik men har nå montert den og satt i drift og merker at den drar den ene siden opp litt skjevt.
Ikke noe som enda har noe å si på funksjon med mindre det blir verre og den da kiler seg i sideskinnen. Kosmetisk er det en irritasjon siden en ser selv med et halvt øye at det ikke er rett 😅

Dette er en Luxaflex med 80/90mm brede lammeller.

  (trådstarter)
   #1
 164     Froland     0
Utvendig persienne drar opp skjevt - 20200530_150418.jpg - Hattivatti

Kan se litt antydning til det på dette bildet. Nesten ikke noe å snakke om. Virker mest som snora, eller båndet eller hva det heter, er 5-10mm for kort på høyre side sett innenfra.
   #3
 1 073     Oslo     0
Dette er avansert teknologi.
Du heiser kanskje opp persiennen med to snorer? Ved å stramme den ene snoren, så retter du opp persiennen.
Hvis du bare har et bånd som du heiser/senker med, så kan du se på undersiden av persiennens venstre side. Her burde du finne et feste for heisesnoren på venstre side. Stram opp denne snoren og du har rettet opp persiennen.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 164     Froland     0
Dette er avansert teknologi.

Sarkasme? Smile

Dette er simpel teknologi, og det er tre snorer på en akse som har en motor som driver aksen. Og aksens rotasjon er konstant, så feilkilden må være "lengden" på snorene.

Men jeg klarer ikke forstå hvordan justere. Er mye plastic her som sikkert er blitt skjørt av UV og vær eksponering og våger derfor ikke vri til det knaker om jeg skeur feil vei. Tipper deler er umulium å få tak i på kort varsel.

Utvendig persienne drar opp skjevt - 20200602_163007.jpg - Hattivatti
TSt
   #5
 7 521     0
Det er avansert på den måten at det er lite som skal til før dette ikke går slik som det skal. Tror av bare tvinn på tråd kan være nok til at de ikke går rett.
   #6
 19 556     Akershus     0
Har manuell med to snorer. Føler at jeg må justere trekker hver gang for å få det jevnt opp. Lengden er kanskje enklest å justere helt i underkant på nederste lamell?

Ellers ser det ut til at det skal være 4 løftesnorer?
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 164     Froland     0
Tror av bare tvinn på tråd kan være nok til at de ikke går rett.

Trådene kan ikke tvinne seg for disse er sydd og formet spesifikt for disse lameller, og det minner mest om en taustige.
Den tråden som er formet som en slik stige er for at lamellene skal holde seg i i synk og du får "vippefunksjonen" på lamellene.
Alt dette fungerer 100% perfekt.
Det som løfter og senker lamellene er den nederste lamellen som er en mye kraftigere sak, og der disse båndene er festet. Og dersom jeg klarte å pønske ut hvordan "korte ned" disse båndene slik at denne nederste lamellen var i vater, så var problemet løst.

  (trådstarter)
   #8
 164     Froland     0
Lengden er kanskje enklest å justere helt i underkant på nederste lamell?

Ellers ser det ut til at det skal være 4 løftesnorer?

Du har helt rett - det var 4, men jeg tenkte 3 av en eller annen grunn Tongue
Og ja, jeg er akkurat av samme mening at det kanskje er letteste å justere det i bunnen.
Men ville høre om noen hadde andre lure ideer Smile

Kan virke som disse båndene rett og slett har strukket seg litt med aldere, og dette er noe en må bare være klar over og justere ved behov og stramme/korte inn fra bunnen.
   #9
 19 556     Akershus     0
Er nok ingen som mener at «taustigen løfter.
Båndet/snora gjennom midten av lamellen løfter. Her med motor. Da er det trolig en lang aksel i boksen på toppen med 4 tromler. For at trekket skal bli jevnt og likt, må båndet rulles pent og likt på tromlene. Kan det være noe her som har ulaget seg?
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 164     Froland     0
[...] må båndet rulles pent og likt på tromlene. Kan det være noe her som har ulaget seg?

Kan være, men jeg har kjent etter med fingeren og den virker som disse ligger flatt og fint og beint på trinsene, så tror nok det er disse bånd som har strukket seg en anelse. Ikke mange millimeter som skal til før det blir veldig skjevt over de 160-170cm som disse er lange.
Sikkert noe som kan/skal byttes etter noen år, men kvikk fiks er bare å korte dem inn litt for å jevne ut.

Båndene er det noe fleks i nemlig og du kan ta en bit av dem mellom fingrene på hver hånd og kjenne at det er en anelse stretch i det.