7 789    8    1  

Vedlikeholdsfrie vs vanlige (tre) vinduer

 445     Drøbak     0
Vi vurderer å "oppgradere" til vedlikeholdsfrie vinduer (med aluminiumsbelegg på utsiden). Vi har hørt at det er cirka 30% dyrere, men vi vet ikke ennå hva det betyr i kroner og ører.

Hva slags vedlikehold krever vanlige vinduer i tre? Og hvor ofte?
   #1
 18     0
Hei redsox,
alle vinduer krever noe vedlikehold. Forskjellen på tre og tre med aluminium er at overflaten på tre brytes ned av eksponering i vær og vind. Malingen vil da bli slitt og behovet for etterbehandling melder seg. Når dette skjer er et relativt spørsmål, står vinduet i en utsatt vegg slites malingen raskere enn ved overbygget og skånsom eksponering. Trevinduer som kjøpes ferdig malt vil også ha en mer robust overflate. Våre produkter leveres med glasslister (det mest fuktighetseksponerte området på vinduet) i pulverlakkert aluminium, malejobben forenkles betraktelig ved denne løsningen. Trevinduer som behandles bra varer lenge.

Kjøper du trevindu med aluminiumsbekledning slipper du malejobben. Enkelt og greit. Dette er flotte produkter som faktisk overflatebehandles som standard trevindu, hvor aluminiumsbekledningen klikkes på for å isolere det malte treverket mot vær og vind.
Håper dette gjør valget litt enklere for deg.

Hilsen
Kenneth Gilje
Ansatt i Gilje Tre

gilje.no
Signatur
   #2
 827     Kongsberg     0
Hei.
For oss koster det 18.750 inkl mva å velge alubelagte vinduer i stedet for kun tre.
Dette gjelder ett hus på ca 195 m2 med ca 20% vindusareal.

Jeg er også interessert i å vite mer om vedlikehold av trevinduer fordi vi må kutte noe kostnader og alubelagte vinduer kan ryke  :-[

Håper dog virkelig å kunne beholde dette ettersom vi går for MøreRoyal kledning som er relativt vedlikeholdsfri. Kanskje ikke noe godt argument, men jeg tenker at skal det være vedlikeholdsfritt bør vinduer også være det :)

Signatur
  (trådstarter)
   #3
 445     Drøbak     0
Det høres ut som du tenker akkurat som oss, thoran. Vi skal også ha Møre royal på huset og det virker litt ulogisk å ha vedlikeholdsfri kledning men ikke vedlikeholdsfrie vinduer, men det er til syvende og sist et spørsmål om hvor mye det koster med vedlikehold av vanlige trevinduer...

Vi har hittil bare bodd i 40-60 år gamle (mur-)blokkleiligheter og har derfor ikke hatt ansvar for vindusvedlikehold selv. Vi har heller aldri opplevd at borettslagene har holdt på med spesiell vedlikehold... Jeg tror at de fleste vinduene i borettslagene vi har bodd i har vært de originale, dvs det høres ut som at vanlige trevinduer holder seg forholdsvis bra lenge...

Dere som har eid eneboliger i lengre tid (eller har eldre eneboliger), hvor ofte har dere måttet male vinduene på nytt? Hvor lenge varer vanlige trevinduer, med eller uten bra vedlikehold?
   #4
 5 254     Tromsø     0

Trevinduer som kjøpes ferdig malt vil også ha en mer robust overflate. Våre produkter leveres med glasslister (det mest fuktighetseksponerte området på vinduet) i pulverlakkert aluminium, malejobben forenkles betraktelig ved denne løsningen. Trevinduer som behandles bra varer lenge.


Støtter denne. Vi har trevinduer som ble byttet i 1999/2000 fra en annen produsent, den med "H" på vrideren, som var fabrikkmalt og har aluminiumslist på de mest utsatte stedene. De ser ut som nye, når det var høyst påkrevet å male huset i forfjor gjorde vi ikke annet med vinduene enn å vaske dem.

Huset jeg vokste opp i fra 1962 ble bygd med termopanvinduer (isolerglass) i en tid da mange fortsatt valgte koblede vinduer. Vinduene lignet med andre ord dagens vanlige vinduer, men de var på de eldste bildene jeg har sett av huset levert umalt eller beiset, men i "min tid" var de malt, og ble skrapet og malt etter behov. Glasset var festet med gummilister eller noe som nok etterhvert trakk fuktighet, og ikke dekket av aluminium. Siste av de originale vinduene varte i 49 år (ja, byttet i forfjor), mens noen værutsatte vinduer ble byttet allerede etter ca. 15 år, så vidt jeg husker. I Oslo, som jo ikke har det hardeste klimaet.

Siste redigering: 30. mai 2013 14:52:05 av KjellTS
Signatur
   #5
 827     Kongsberg     0
Artig at vi tenker likt på dette området, Redsox.

Jeg møtte forøvrig en selger av PVC vinduer på en boligmesse for et par uker siden. Han mente selvsagt at det kun er PVC som duger. Jeg spurte ham uansett om tre vs alubelagt og da hevdet han at tre er bedre. Grunnen var visstnok at det kommer vann inn under alubeslaget som bruker lang tid på å tørke. Derfor vil alubelagte vinduer råtne fortere. Akkurat det der tar jeg med en relativt stor klype salt, og jeg tror nok det var et dårlig salgstriks han benyttet for å spre frykt for råte hos meg så jeg skulle velge PVC.
Signatur
   #6
 204     Østlandet     0
Har du noen gang hatt hvite plastmøbler i hagen? PVC er så uaktuelt som det er mulig å få det for min del. Meget mulig du slipper å male, men å løpe rundt med båtpolish flere ganger i året for å holde dem hvite er ikke det jeg forbinder med vedlikeholdsfritt.

ja, det er mulig jeg drar den litt langt, men jeg føler at poenget står uansett Smile
   #7
 18     0

Artig at vi tenker likt på dette området, Redsox.

Jeg spurte ham uansett om tre vs alubelagt og da hevdet han at tre er bedre. Grunnen var visstnok at det kommer vann inn under alubeslaget som bruker lang tid på å tørke.


Hei,
våre vinduer med aluminiumsbekledning har noen millimeter distanse mellom malt treverk og bekledning. En slik konstruksjon sikrer at eventuell fuktighet raskt tørker opp, dessuten er vinduet drenert slik at all fuktighet renner ned og av. Når det er sagt, svært lite fuktighet trenger inn bak aluminiumsbekledning.

Lykke til!

Hilsen
Kenneth Gilje
Ansatt i Gilje Tre

gilje.no
Signatur