1 987    4    0  

Verandadør lar seg ikke låse i lufteposisjon

 41     Bærum     0
Vi har en verandadør fra H-vinduet. Tidligere har det vært mulig å trinnløst "låse" denne til å stå i lufteposisjon, ved ganske enkelt å ta vrideren ned (som om jeg lukker verandadøren).

Men i forrige uke tok en vindkule likevel fatt i døra, og blåste den opp - og nå fungerer ikke denne låsefunksjonen.

Er det noen som vet om dette lett kan la seg ordne? (Finner ikke noe produktblad på H-vinduets balkongdører som forklarer dette)
Må vi i verste fall bestille en ny dør?

  (trådstarter)
   #1
 41     Bærum     0
Utrolig, har sett på denne i tre dager. Og en halvtime etter at jeg poster denne, oppdager jeg to knekte skruer på oversiden av døra.

Hvis andre skulle ha samme problem: Låsemekanismen til lufteposisjon er festet i overkant av dørramma. Her hadde vinden skjøvet tak i døra slik at skruene som holdt fast en stål-list, knakk tvert av. Siden de avknekte skruene fortsatt stod i (uten hodene), klarte jeg ikke å se feilen.

Måtte lirke ut restene av skruene med en nebbtang, før jeg fikk ordnet det.
   #2
 1     0
Hei, hvordan ordet du det med nye skrue? Det samme har skjedd med døra mi men her var det boltet fast, så jeg lurer på hvordan jeg skal erstatte den knekte bolten.
HSt
   #3
 31 962     Lillestrøm kommune     0
Fra svaret over virker det som det er en skrue skrudd ned i treet, du må da ha en med et hode som passer i beslaget. Trolig et senkehode
   #4
 1 357     Oslo     0
Enig med HSt!
Ved knekte skruer må man få ut den knekte delen av skruene som sitter igjen i treverket, plugge hullet, forbore og skru inn nye skruer. (Jeg har nettopp gjort dette på kjøkkenskapdører med ødelagte hengslefester).
Signatur