281    3    0  

Vindsperre rundt vindu og dør ikke tett

 11     0
Vindsperre er ikke skikkelig tett mot vindu og terrassedør. (gliper/små hull langs kanten på karmen). Uten isolasjon mellom så kjenner jeg god kald trekk, spesielt nederst, sikkert på grunn av at kald luft er tyngre en varm luft? 

Tenkte å bruke glava dytte strimmel og feste dampsperren på utforing, men etter å lest litt på forumet her, så ble jeg litt skeptisk. Det vil jo muligens komme litt luft i isolasjonen da som ikke er bra? (men dampsperre vil vel hindre trekk?) Det er heller ikke fuget på noe vis så eneste vanntettingen er kledningen/lister.  Men dette er på en balkong med langt takutstikk. 

Er det eventuelt en mulighet å skumme rundt så det blir vindtett/vanntett? og så bruke dyttestrimmel mellom foring og stender? og er det dumt å bruke skum på utsiden og dampsperre på innsiden ? tenker på faren for å sperre fukt inne hvis skum ikke er dampåpen.

Vet det beste muligens hadde vært å åpnet opp på utsiden og brukt vindsperre tape, men lurer på om det finnes andre løsninger der en slipper det. Går det feks an å bruke vindsperre tape fra innsiden og tape glipen mellom karm og stender? Vil tapen holde seg over tid ved å bare sitte fast i sidene på karm og stender?  

   #1
 1 408     I huset mitt     0
Ja, går helt fint å skumme ytterst og så ev fortsette med dyttestrimmel innover. (jeg hadde nok lett skumma hele veien, men det er nå meg. Wink ).
Og vi snakker om pistolskum, ikke engangs-byggeskum-bokser uten kontroll.
  (trådstarter)
   #2
 11     0
Ok, høres bra ut. Har du noen meninger om dampsperre avsluttes på utforing eller stender når du skummer?
   #3
 1 408     I huset mitt     0
Ideelt sett så skal dampsperra fast i utforing, men i eldre hus, etc så er ofte ikke dette mulig eller at det blir bra.
Fordel med å skulle helt ut er jo at skummet er tett og dermed så oppnås dampsperrefunksjonen.
(Skummet her (vann) tett om du skummer slik at hinnen består/ikke må skjære denne. Spesielt ute i veggen er dette viktig, inne så blir det bra om du likevel må beskjære).