210    4    0  

Vindu feil vei

 20     0
Hei. Bånn gass og klønefeil, montert et vindu feil vei Smile Altså innside ut. PVC-vindu med fast karm, dobbel glass. Det er i en løe med samme temperatur på begge sider og mye vann på innside (grovrom med spyleslange) så heldigvis ikke så farlig. 

Men av nysgjerrighet: Er vinduene mye "tettere" fra riktig side? 


TSt
   #3
 10 371     0
Tettelist er jo på feil side etc så ble jo ikke noe heldig. Men heldigvis PVC og hvis en tåler noe vann inn så går det vel bra.
   #4
 40     0
Har gjort samme feil selv.
Kjøpte for noen år siden billige PVC-vinduer (fastkarm) som ble produsert på en fabrikk i utlandet. Det fulgte ikke med noe som helst monteringsanvisning. Vinduene ble montert i en garasje som er uten både isolasjon og vindtetting. Kun bindingsverk og bordkledning. Disse PVC-vinduene har to dreneringshull som det skal klipses noen små "hetter" over. Skjønner ikke hvordan jeg fikk det til, men disse hullene som skal NED og UT havnet OPP og INN.
Jeg hadde ikke anelse en gang om at dette var feil før jeg noen år senere skulle bytte ut noen vinduer på bolighuset. Da valgte jeg også PVC-vinduer, men denne gangen kjøpt av en forhandler her hjemme. Da jeg skulle hente vinduene gav han som jobbet der meg en pose med disse hettene som skal klipses over dreneringshullene. Og forklarte meg hva det var. Jeg så på vinduene, det var åpningsvinduer, så å bytte om innside og utside (eller opp og ned) ville vært mer eller mindre umulig. Kom til å tenke på at dette har jeg sett før.
2 + 2 = 4
Jeg måtte le litt av meg selv og forklarte det til han som jobbet der at jeg nettop nå skjønte at jeg hadde montert vinduene på garasjen feil veg. Han mente det ikke gjorde så mye, men han anbefalte meg faktisk å bore nye dreneringshull på riktig sted (ut og ned). Det har jeg ikke gjort. Og jeg fikk en god og fornuftig forklaring på disse hullenes funksjon. Tror jeg hadde boret nye dersom det var temperaturforskjell mellom innside og utside, men det er det ikke i detre tilfellet. For det kan oppstå kondens inni hulrom i rammen. Dette ønsker man skal få renne ut, derfor dreneringshull UT og NED.
Men uansett: Vinduene har stått feil veg nå i 5 år cirka og det finnes ikke tegn til at de har tatt skade av det foreløbig.