101 672    14    31  

Vindusfolie som hindrer innsyn men ikke utsyn?

 434     15
Vi vil gjerne ha vindu i inngangsdøren vår siden vi ikke har andre vinduer nede i gangen (bare store over døren). Men samtidig ser man rett inn i stuen. Finnes det ikke noe folie man kan sette på vinduet i inngangsdøren som gjør at man ikke kan se inn men at vi som er inne fortsatt kan se ut?

Takker for tilbakemelding!
Signatur

Fox
   #1
 519     Østfold     3
Du får sånn folie som er perforert. Om det er det beste har aner jeg ikke. Da ser du ikke noe inn og overraskende godt ut.
   #4
 4 821     NITTEDAL     4
Du får ingen folie som kan gjøre dette annet enn sandblåstfolie som slipper lys gjennom men hindrer både ut og innsyn. All annen folie vil favorisere sikt fra den mørke til den lyse siden. Det går ikke å trylle slik at man får enveis sikt uansett lysforhold.

Perforert vindusfolie vil virke slik at den som er nær perforeringen vil se gjennom folien hvis lysforholdene er tilstede. Dvs sitter du på en buss med slik folie på vinduene ser du gjennom pga 2 forhold. Det ene er at du sitter nære hullene i folien, det andre er at som regel er det lysere på utsiden av vinduet, enten dagslys eller opplyste bygninger.

Samme gjelder solfilm/speilfilm. Er det lyst ute og mørkere inne ser du ut. Er det mørkt ute og lyst inne ser alle inn.
   #5
 77     2
Husk at ved å ettermontere folie på glass, mister du all reklamasjonsrett på glasset i hht glassbransjens normer på dette.

   #8
 5 111     Sørnorge     1
Det er neppe høylys dag ute hele døgnet?
Og det er neppe høylys dag der folk legger nesa inntil vinduet og skygger med begge hender?
   #9
 567     bare ett av gangen, helst     1

Hekter meg på denne.  Ser det finnes mange forskjellige greier rundt, noen som lover speileffekt og noen som lover varmeskjold.  For eksempel http://www.veggfolie.no/vindusfolie/temperaturkontroll-speil.html

Jeg er egentlig ikke så interessert i at det ser ut som at det er speil, men det kan gjerne være litt diffust sett utenfra.  Og så har jeg sol på tre sider og en sommertemperatur som er en forsmak på evigheten, men jeg går nesten ut fra at det er veggene som blir varme også.

Hvordan orientere seg?  Litt googling fant

http://www.solfilmsgruppen.no/vindusfolie/solarsilverinterior/
http://www.veggfolie.no/vindusfolie/temperaturkontroll.html
http://www.ganta.no/
http://www.glassronning.no/spesialfilm

og masse rart på eBay.


favorisere sikt fra den mørke til den lyse siden.
[...]
Samme gjelder solfilm/speilfilm. Er det lyst ute og mørkere inne ser du ut. Er det mørkt ute og lyst inne ser alle inn.


Men man ser ikke noe bedre inn enn uten filmen? (Det er ikke sånn at den for eksempel reduserer refleksjoner som ellers ville ha forstyrret innsynet?)
   #10
 5     Troms     0
Hadde inne en VW Transporter i forrige uke som hadde en perforert folie på sidevinduene bak der man ikke kunne se noe som helst inne i bilen, men fra innsiden så man veldig bra ut. Kanskje ikke så pent estetisk da man egentlig skjuler hele vinduet da..
Signatur