1 947    6    0  

Yale Doorman og sikkerhet på verandadør

 354     0
Hvordan vurderer dere sikkerheten i dette?

Pr i dag har vi to dører som går inn til huset vårt: hoveddøra og ei heve-/skyvedør på verandaen som består av 90 % glass. Førstnevnte har vanlig lås og sistnevnte har vrider og lås på innsiden.

Vi har alarm fra Verisure, og vurderer å montere Yale Doorman på hoveddøra og koble denne opp mot alarmsystemet. Siden dette er en elektronisk lås, så tenker vi at det kan være lurt å ha en ekstra mulighet for å komme seg inn. Hvis vi bytter til Yale, så kommer vi også til å bytte slik at vi får vrider + lås på utsiden av verandadøra.

Da ender vi opp med elektronisk lås på hoveddøra som vi primært kommer til å bruke + en vrider + lås på verandadøra som vi kan bruke hvis Yale skulle streike.

Tilleggsopplysning: verandadøra er nokså synlig ut mot veien, mens hoveddøra er litt mer skjult.

Vi har lyst til å gjøre dette, da det forenkler inngang/utgang nå når ungene begynner å vokse til og skal gå til/fra skolen, etc. Men har begynt å lure litt på sikkerheten til verandadøra hvis vi får en ordinær lås med mulighet til å dirke opp fra utsiden. Er dette et skritt tilbake rent sikkerhetsmessig, eller blir det ei god løsning? Noen synspunkt?

TSt
   #1
 12 939     0
Vrider + lås på verandadør monteres nok utenpå noe som finnes bak et dekkskilt e.l. i dag.
Tror derfor nesten det blir tryggere når en får noe ordentlig på utsiden og ikke bare noe tynt som en kan borre igjennom. Er det ikke skilt på utsiden er det nok bare noen mm med treverk inn til en mekansime. Jeg tror derfor at en ordentlig sylinder er like mye sperre som en dør uten noe på utsiden. Noen dører har lås også i endre enden som en betjener innen i fra. Da kan det hende at dette er bedre. Husk mulighet for å slå av alarm hvis en skal benytte denne.
   #2
 17     Ski, Akershus     0
Hei!

Så hyggelig at du vurderer en slik løsning. Ja, om du vil ha et mekanisk alternativ hvor du kan komme inn fra utsiden med nøkkel, er det lurt å bruke en skikkelig sylinder. Hva du trenger av utstyr avhenger helt av hva slags dør og utstyr du har i dag. Her er en oversikt over de produktene man finner om man søker på "balkong": http://xnet.trioving.be/Katalog.asp

DU kan også lese litt i denne brosjyren - fra side 12. www.trioving.no/Other/Trioving/Brosjyrer/5006281-bolisikringsbrosjyre%202012%20-%20tiltrykk_BRK.pdf

Du kan ta bilde av balkongdøren din med mobilen og så besøke et TrioVing Sikkerhetssenter som vil fortelle deg hva du trenger.

Du finner ditt nærmeste senter her: http://www.08877.no/finn-ditt-sikkerhetssenter


Når det gjelder sikkerheten: Det er ikke kjent at det forekommer innbrudd via dirking, og er like sikker som et "blindskilt" som sikkert står der i dag. Om man har en låsbar løsning er det vinduene de tar - men det viser seg at de kvier seg for å forsere knust glass, - og særlig når de skal bære tyvegodset ut igjen.
Signatur
TSt
   #3
 12 939     0
Blind skiltet på en terasssedør jeg satte inn var to skruer i ene enden så hvis en vet hvilke hjørner en skal sage av tror jeg som sagt at det går lettere enn et ordentlig beslag med vrider gjerne med en sylinder integrert.
   #4
 4 110     Akershus (Follo)     0
Om man har en låsbar løsning er det vinduene de tar - men det viser seg at de kvier seg for å forsere knust glass, - og særlig når de skal bære tyvegodset ut igjen.

Et poeng her er vel å unngå at det finnes dører som kan låses opp fra innsiden uten bruk av nøkkel.
Og kan ikke den elektroniske låsen låses opp med nøkkel når (ikke om!) elektromikken streiker?
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 354     0
Du kan ta bilde av balkongdøren din med mobilen og så besøke et TrioVing Sikkerhetssenter som vil fortelle deg hva du trenger.


Flott at dere svarer!

Jeg har allerede vært i kontakt med Trioving senter, og de anbefalte meg å bestille direkte fra produsenten av døra, men Trioving kunne montere det. Det er ei Natre HSD: http://www.natre.no/side2217-cid-9610.html

Jeg finner ikke noe om utvendige vridere med lås på hjemmesidene deres i farta, men delene kostet rundt 3.500,-.
  (trådstarter)
   #6
 354     0
Om man har en låsbar løsning er det vinduene de tar - men det viser seg at de kvier seg for å forsere knust glass, - og særlig når de skal bære tyvegodset ut igjen.

Et poeng her er vel å unngå at det finnes dører som kan låses opp fra innsiden uten bruk av nøkkel.
Og kan ikke den elektroniske låsen låses opp med nøkkel når (ikke om!) elektromikken streiker?

1. På verandadøra vår så er det nøkkel på innsiden allerede i dag. Denne står (naturlig nok, i forhold til brannsikkerhet) i nøkkelhullet når vi selv er i huset, men blir tatt ut når vi reiser på ferie. På utsiden er det kun et blindlokk (som har vært påpekt her i tråden allerede).
2. Så vidt jeg har skjønt så kan ikke Yale Doorman åpnes opp med nøkkel hvis elektronikken streiker. Den kan nødåpnes med et batteri hvis/når en glemmer å bytte batteri før det går tomt, men det er noe annet.